Andries Jonker en Gertjan Tamerus in een week van tegenstanders naar collega’s: ’Telstar zit in een flow’

Gertjan Tamerus is de nieuwe assistent van Jonker: ’Je merkt dat Telstar in een flow zit.’
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen-Zuid

Het kan snel gaan in de voetballerij, ook voor Gertjan Tamerus. Vorige week nam hij het als trainer van Koninklijke HFC nog op tegen Telstar, acht dagen later staat hij op het veld als assistent van Telstar-trainer Andries Jonker.

Kort voor de bekerwedstrijd tussen de Koninklijke en Telstar (1-2 winst voor Telstar), nam Andries Jonker contact op met Tamerus met de vraag of hij interesse had om de naar de Oranje Leeuwinnen vertrokken Arvid Smit op te volgen. Na de bekerwedstrijd gingen ze met elkaar zitten. Tamerus was meteen enthousiast.

,,Ik ben blij met de kans om bij een betaald voetbalclub te kunnen werken, bij een trainer met zeer veel ervaring. Ik denk dat ik veel kan leren en hoop ook mijn eigen bijdrage te kunnen leveren. Ik ken veel mensen bij Telstar, dat maakt het ook leuk. Ik heb Ilias Bronkhorst nog getraind in de jeugd van HFC. Directeur Pieter de Waard ken ik via zijn zoon die ook bij HFC speelt. Frank Korpershoek is ook een goede bekende van mij.”

Tamerus blijft trainer bij de Koninklijke HFC. Hij stond woensdag voor het eerst met de witte leeuwen op het veld. ,,De eerste training mocht ik van Andries niets doen”, lacht de 39-jarige oud-voetballer van onder meer Haarlem, Heracles en NAC. ,,Ik heb vooral geobserveerd. Donderdag heb ik mij meer met de groep bemoeid. De eerste indruk van het team is goed. Je merkt dat Telstar bezig is aan een goede serie. Ze zitten in een flow”

Andries Jonker is blij met de komst van Tamerus. ,,Het voelt direct vertrouwd. Ik heb net als met Arvid met Gertjan een geschiedenis die ver teruggaat. Hij speelde onder mijn leiding begin jaren negentig in het Haarlems jeugdelftal, net als Arvid. Gertjan is een trainer die de regio goed kent. Hij zal mij helpen met de trainingen, assisteren tijdens de wedstrijd en analyses van tegenstanders maken. Tevens zal hij betrokken worden bij het scouten van eventuele aanwinsten.”

De eerste wedstrijd van Tamerus is vrijdagavond tegen Jong PSV op De Herdgang in Eindhoven. De inzetbaarheid van verdediger Benaissa Benamar is een twijfelgeval. Hij liep deze week een botbreuk op in zijn middenhandsbeentje. Opvallend, aangezien teamgenoten Tuur Houben en Senne Lynen met precies dezelfde kwetsuur kampen.

Jonker: ,,Je hebt soms van die toevalligheden in het leven waarvan je denkt ’hoe is het mogelijk’. Gelukkig heeft Benaissa een ’mooie’ breuk. Het lijkt minder ernstig dan bij Tuur en Senne. We gaan de ochtend voor de wedstrijd kijken hoe hij ervoor staat.”

Redouan el Yaakoubi kan eventueel op de plek van Benaissa Benamar spelen. Hij is volledig hersteld van een hardnekkige griep.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen