Fietsdepot Hilversum is verhuisd van Kerkbrink naar de stalling aan de Zeedijk

Foutgeparkeerde fietsen.
© Eigen foto
Hilversum

Het Hilversumse fietsendepot is donderdag verplaatst van de Kerkbrink naar de Zeedijk.

De afgelopen maanden werden foutgeparkeerde fietsen door handhavers opgepakt en naar het depot aan de Kerkbrink versleept. Maar vanaf deze donderdag kunnen eigenaren hun tweewieler ophalen bij de nieuwe fietsenstalling aan de Zeedijk.

Het depot in de fietskelder heeft ruimere openingstijden dan die op de Kerkbrink. ’Foute fietsen’ kunnen nu van maandag tot en met woensdag van 8.00 uur tot 19.00 uur, donderdag van 8.00 tot 22.00, zaterdag van 8.00 tot 18.00 en op zondag van 12.00 tot 18.00 opgehaald worden. De kosten blijven overigens hetzelfde: vijftien euro. Nog steeds kan er alleen gepind worden en wordt een fiets maximaal drie maanden ’bewaard’.

Foutparkeren

Doordat de fietsenstalling open is gegaan, zijn de fietsenrekken buiten - voor het testbeeld - aan diezelfde Zeedijk niet meer te gebruiken. De hekken zitten op slot. Handhavers hebben desondanks hun handen vol aan de vele fietsen die kriskras op de Zeedijk foutgeparkeerd worden. De gemeente roept fietsers daarom op om tweewielers in de nieuwe fietsenkelder te zetten, want anders worden ze verplaatst naar het depot. Dat zit in dezelfde stalling, maar de fietseneigenaar moet voor een verwijderde fiets betalen om hem weer mee te nemen.

Het oude fietsendepot aan de Kerkbrink blijft in bezit van de gemeente. Maar er zijn nog geen concrete plannen met het pand.

Meer nieuws uit Gooi