Voormalig UWV-kantoor Alkmaar wordt straks wooncomplex: ’Paardenmarkt krijgt met bouwplan Het Bronzen Paard een nieuw gezicht’

Voormalig UWV-kantoor Alkmaar wordt straks wooncomplex: ’Paardenmarkt krijgt met bouwplan Het Bronzen Paard een nieuw gezicht’
Nieuw gezicht: Bronzen Paard
© Ontwerp TBE-ZA architecten
Alkmaar

De Paardenmarkt krijgt met bouwplan ’Het Bronzen Paard’ een nieuw gezicht, stelt de gemeente Alkmaar. S&S bouwontwikkeling mag het voormalige UWV-kantoor ombouwen tot appartementencomplex met vier verdiepingen.

Er komen dertig appartementen, een derde is bedoeld voor de sociale markt. De uitbouw van het bestaande gebouw maakt plaats voor een wintertuin met horecaruimte. Er komt ook een pleinpodium en tribune bij de entree van parkeergarage De Vest.

Potentiële kopers mochten een creatief plan indienen voor de herontwikkeling van het oude pand aan de Paardenmarkt. Het ontwerp ’Het Bronzen Paard’ van TBE-ZA architecten in samenwerking met S&S was de winnaar.

Het project valt binnen de participatieproef van Alkmaar. De gemeente experimenteert met inspraak bij een aantal nieuwe bouwprojecten. In plaats van aan het eind van het traject, is het de bedoeling dat omwonenden in de ontwerpfase al iets van de plannen mogen vinden.

Meer nieuws uit Alkmaar