Basketbalsters Den Helder kunnen net niet stunten tegen Lions

Basketbalsters Den Helder kunnen net niet stunten tegen Lions
Den Helder-coach Mario Bennes praat in op zijn speelsters.
© Foto Wim Egas
Landsmeer

De basketbalsters van Den Helder kunnen het elke tegenstander heel lastig maken, maar om een topwedstrijd te winnen moet de ploeg nog wel een stapje zetten. Tegen de Lions was de ploeg bijna de hele wedstrijd gelijkwaardig, maar dat was uiteindelijk nét niet genoeg.

Den Helder staat na het verlies van gisteravond in Landmeer vijfde in de eredivisie, en dat is op basis van de afgelopen weken ook wel de plek waar de ploeg hoort te staan. Maar als de ploeg de hele competitie kan laten zien wat het tegen Lions deed, dan zit er misschien nog wel wat meer in. Om écht aansluiting te kunnen vinden met de top-vier, moet de ploeg van Mario Bennes lering trekken uit de thriller in Landsmeer, waarin het nét niet de kant van Den Helder op viel. Deze keer hield de jonge formatie het namelijk een stuk langer vol dan het vorige onderlinge duel in Den Helder, waarin Lions de buit al veel sneller binnen had (72-49).

Dat Den Helder ’het’ in zich heeft, liet het gisteravond eigenlijk de hele wedstrijd wel zien. Vooral dankzij sterk defensief werk toonde de ploeg zich een waardig tegenstander van de nummer twee van het afgelopen seizoen. Dankzij enkele prima aanvallen bleef de ploeg in het spoor van de thuisploeg. Sterker nog, aanvankelijk stond het zelfs met 13-11 voor. Na een kwart stond het toch 18-13 voor de voor hun doen matig spelende Lions, omdat die ploeg even gas gaf. Tien minuten later was het verschil vergelijkbaar. Alleen in rebounds was Lions in de eerste helft al een stuk beter, en dat wreekte zich naarmate de wedstrijd vorderde eigenlijk steeds meer. Aan het begin van het derde kwart verkleinde Den Helder het gat naar slechts een punt (36-33).

Het bleef tot diep in het laatste kwart spannend, met zelfs nog kans op een verlenging. Het laatste schot van Den Helder viel echter niet, waardoor Lions won.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen