Terugblik: Hand Ilpendam-spits Mike Postma ’slechts’ gekneusd

Terugblik: Hand Ilpendam-spits Mike Postma ’slechts’ gekneusd
Mike Postma: ,,Wie weet speel ik wel gewoon met mijn hand ingepakt.”
© Foto Erik Rietman
Ilpendam

De vreugde van de treffer was zondag snel verdwenen. Enkele minuten nadat Mike Postma Ilpendam tegen SVA op gelijke hoogte had gebracht, stapte een tegenstander op zijn hand en kreeg de spits een flashback naar die keer dat hij zijn hand brak. ,,Het voelde hetzelfde en daarom was het verstandig om een foto te nemen in het ziekenhuis.”

De schade viel uiteindelijk mee. In het ziekenhuis gemaakte foto’s wezen uit dat er ’slechts’ sprake was van een stressfactuur. ,,Een behoorlijke kneuzing dus. Het is nog steeds blauw en opgezwollen. Ik kan mijn hand ook nog niet goed bewegen. De dokter heeft niet aangegeven hoe lang het kan duren. Het is vooral de zwelling die weg moet. De training deze week sla ik in ieder geval even over. ”

Het duel tegen SVA eindigde in 1-1. ,,De eerste helft was de tegenstander beter’’, kijkt Postma terug. ,,Eerlijk is eerlijk. We begonnen slap en SVA maakte verdiend de 1-0. We kwamen echter een stuk fanatieker uit de kleedkamer en gingen op zoek naar de gelijkmaker.”

Die komt er na een counter van Ilpendam. ,,Ik zette de aanval zelf op’’, haalt de spits de treffer terug. ,,Slalomde tussen twee man door en legde de bal af op Jordy Blom. Hij schoot tegen de keeper aan en in de rebound was het een koud kunstje voor me.”

Ilpendam rook bloed. ,,Ik had het gevoel dat ik de tweede ook nog wel zou maken. Het mocht echter niet zo zijn.”

De treffer tegen SVA was alweer de tiende van het seizoen voor Postma die een belangrijke schakel is binnen het elftal van trainer Remco Sint. De vraag of hij onmisbaar is, weigert hij te beantwoorden. ,,Dat kan ik niet over mezelf zeggen. Zo zit ik niet in elkaar. Ik weet dat we een goede jeugdlichting achter ons hebben en van daaruit zal er nu een stand-in moeten komen.’’

,,Natuurlijk baalden de trainer en ik allebei wel als een stekker’’, vervolgt Postma. ,,Ik ben goed begonnen aan dit seizoen en blij dat ik ze er voor mijn team inschiet. Het is zuur dat ik er nu even uitlig, want als je eenmaal in een lekkere flow zit, blijf je daar natuurlijk het liefst inzitten. Dat heeft elke voetballer wel.”

Hoewel Postma de trainingen deze week dus overslaat, houdt hij stiekem hoop dat hij zondag ’gewoon’ weer aan de aftrap staat. ,,De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wie weet speel ik wel gewoon met mijn hand ingepakt.”

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons