Premium

Recensie: Italiaan doet na een paar maanden al goede zaken in Laren

1/3
Laren

Cucina Italiana Maximiliano is vier maanden geleden geopend op de plek van Bodega Bodega aan de Brink in Laren - een prominente locatie in het Gooise dorp.

De eerste indruk van het nieuwe restaurant is niet best. Als we bellen om te reserveren voor de vrijdag van die week, horen we direct een bassende stem „Volgens mij zitten we vol” zeggen. Even later zegt hij: „Het kan nog net.”

Die bewuste vrijdag hebben we onverwacht een extra gast aan tafel bij ons. Dat is dan weer geen enkel probleem bij Maximiliano, er wordt direct een derde stoel aangeschoven.

Ons tafeltje staat voorin de zaak, in het lagere, serre-achtige gedeelte. Het restaurant zit vol en dat is te horen: we worden overspoeld door een enorme kakofonie van geluid. Het duurt een tijdje voordat we daar maar enigszins aan zijn gewend. Het is lastig om elkaar aan tafel te verstaan.

Bediening

Er loopt zo te zien genoeg personeel rond, veel jongedames aangestuurd door een man die ook in de bediening loopt. Alles bij elkaar (de vele gasten en dito bediening) komt het een beetje chaotisch op ons over - ook doordat het vrouwelijk personeel vooral staat te staan en niet goed om zich heen kijkt.

Door het raam zien we mensen (rokers?) buiten op het terras - waarboven een enorm, geel-wit gestreept zonnescherm over de hele breedte van het pand hangt - zitten, lekker onder een warm dekentje.

Binnen is de inrichting sfeervol. Mooie, gekleurde (Italiaanse?) tegeltjes op de vloer en veel (gebroken) wit - zoals de roeden in de raampartijen.

Pellegrino

We drinken pinot grigio (7,50), sauvignon blanc (6,50) en een rode Nora il Laurie (6,50). Prima wijnen, waarbij we een fles Pellegrino (5,50) bestellen. Erbij komt brood met olie en zout.

Op de kaart tal van typisch Italiaanse gerechten. Maar oh wat een prijzen, daar worden we een beetje door afgeleid. Antipasti van gemiddeld zo’n 15 euro, vlees en vis tussen de 20 en 30 euro. Pasta’s zijn er in tussengerecht- en hoofdgerechtporties, met prijzen tussen de 10,5 en 32 euro.

Genoeg variëteit bij Maximiliano, dat wel. Wat te denken van calamari e gamberetti (gefrituurde inktvis en gamba’s met aïoli), melanzane alla parmigiana (aubergine met mozzarella, parmezaan en tomaten uit de oven), tagliolino al tartufo, grana e rosmarino (verse pasta met truffel en rozemarijn geflambeerd in een parmezaanse kaas) en branzino in crosta di sale (zeebaars uit de oven in een korst van zeezout)?

En, een (prijzige) specialiteit als uitsmijter: prime rib dry aged (21 dagen, prime rib van een kilo voor twee personen, 78).

We beginnen met een sauté di vongole (gebakken venusschelpen met knoflook en peterselie, 16), tagliolini al granchio con crema e pomodorini (verse pasta met een romige saus van krab en tomaat, 12) en een tartar di tonno e avocado (tonijntartaar met avocadomousse, 16). Drie prima, smaakvolle voorgerechten waar niets op aan te merken valt.

Aandacht

Als we nog iets te drinken willen bestellen duurt het even (lees: te lang) voordat we de aandacht van het personeel weten te trekken.

Ook op onze hoofdgerechten moeten we een hele tijd wachten. Na een te lange pauze arriveren de filetto di manzo al gorgonzola (ossenhaas met gorgonzolasaus, 26), gamberoni imperiali al cognac (gamba’s in cognacsaus, 20) en tagliata di manzo (dun gesneden ossenhaas met rucola, Parmazaan en tomaatjes, 22). Erbij hebben we frieten (3,50) en spinazie (4) besteld.

Weinig klachten bij deze gang. Onze gast aan tafel heeft wél een puntje: er liggen zegge en schrijve vijf gamba’s op haar bord, wat neerkomt op vier euro per stuk, dat vindt zij wat al te gortig.

De gorgonzolasaus wordt gelukkig apart van de ossenhaas geserveerd, want je moet van deze combinatie houden. Smaken verschillen. Het vlees is overigens goed mals.

Tiramisu

Als we klaar zijn met eten - het heeft absoluut gesmaakt - blijven de lege borden lang op tafel staan.

We besluiten met een tiramisu (8), een dubbele espresso (3,75) en een koffie (2,50). De tiramisu is natuurlijk het Italiaanse toetje bij uitstek, en als het goed is afkomstig uit eigen keuken. Dat is het niet in dit geval, een fijne afsluiter van de maaltijd.

De rekening bedraagt 182,75. Voor dat geld hebben we heerlijk gegeten. Jammer alleen van de chaotische bediening en het hoge ’kippenhokgehalte’.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen