Alkmaarsche Boys stelt Robin de Haan aan als opvolger voor per direct gestopte hoofdtrainer Mats Blokdijk

Alkmaarsche Boys stelt Robin de Haan aan als opvolger voor per direct gestopte hoofdtrainer Mats Blokdijk
Mats Blokdijk als coach langs de lijn.
© Archiefoto Martin de Haan
Alkmaar

Robin de Haan is de rest van het seizoen de hoofdtrainer bij Alkmaarsche Boys. Hij is aangesteld als opvolger van Mats Blokdijk, die vorige week na overleg met het bestuur van de vierdeklasser besloten heeft te stoppen.

De oefenmeester uit Warmenhuizen kwam in de winterstop van het seizoen 2016/2017 naar Alkmaarsche Boys, dat toen nog in de tweede klasse speelde. De resultaten hebben geen rol gespeeld bij het besluit om uit elkaar te gaan, stelt voorzitter Michel Kuijpers. ,,Nee, we hebben altijd het volste vertrouwen in de werkwijze van Mats Blokdijk gehouden, ook na de twee degradaties. Helaas bleek de laatste weken dat de chemie tussen spelersgroep en trainer veranderde. Op initiatief van Mats zelf zijn we het gesprek met elkaar aangegaan. Daarin gaf hij aan te willen stoppen.’’

Afgesproken werd dat Blokdijk zondag nog de coaching zou doen tijdens de uitwedstrijd tegen Purmerland, die met 1-4 werd gewonnen door Alkmaarsche Boys. ,,Dit heeft hij ook netjes gedaan en we zijn goed uit elkaar gegaan.’’ Het was de derde overwinning voor Boys dit seizoen in de vierde klasse B.

Blokdijk, die dit seizoen ook als coach langs de lijn staat bij de beloften van VV Alkmaar, was eerder werkzaam bij Sint Adelbert.

Robin de Haan, die ook bij AFC’34 actief blijft als hoofd jeugdopleiding, staat dinsdagavond voor het eerst voor de spelersgroep van Alkmaarsche Boys.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen