Tegenstander van AZ haalt landstitel binnen, vier dagen voor Europa Leagueduel

Tegenstander van AZ haalt landstitel binnen, vier dagen voor Europa Leagueduel
De Astana Arena, het stadion waar donderdag FC Astana - AZ wordt gespeeld.
© Foto Theo Brinkman
NoerSoeltan

FC Astana is zondag kampioen van Kazachstan geworden. De club die donderdag in de Europa League tegen AZ speelt, won zelf de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, terwijl concurrent Kairat Almaty verloor.

Door die resultaten is FC Astana met nog één speelronde te gaan onbereikbaar geworden voor de concurrentie. De voorsprong op Kairat Almaty, de nummer twee, is nu namelijk vier punten.

FC Astana won zondag de uitwedstrijd tegen Tobol Kostanaj met 1-0. Verrassend was vooral de uitslag van Kairat Almaty. Die topploeg ging met maar liefst 5-0 onderuit bij het laaggeplaatste Irtisj Pavlodar.

AZ en FC Astana spelen donderdag tegen elkaar in NoerSoeltan, zoals de stad die voorheen Astana werd genoemd, sinds dit voorjaar heet. Twee weken geleden won AZ de thuiswedstrijd met 6-0.

Wat voor effect het veroveren van de landstitel heeft op FC Astana zal donderdag moeten blijken. De club is in poule L van de Europa League in feite al uitgeschakeld, omdat de eerste drie wedstrijden werden verloren. Met nul uit drie staat Astana dus onderaan in de poule. Alleen drie overwinningen op AZ, Manchester United en Partizan Belgrado kunnen de club nog naar de volgende ronde helpen.

Tegenstander van AZ haalt landstitel binnen, vier dagen voor Europa Leagueduel
Beeld uit AZ-Astana: de AZ-spelers Jonas Svensson en Dani de Wit jagen tegenstander Serikzjan Moezjikov op.
© Foto ANP

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen