Premium

Hoofddorp loopt tegen remise aan, DSOV verliest van AGB

Hoofddorp loopt tegen remise aan, DSOV verliest van AGB
Wormerveer

Hoofddorp kwam tegen Fortuna Wormerveer niet verder dan een met 2-2 gelijkspel.

,,Dit was ook de verhouding. Het goede gevoel blijft. We hebben sinds 22 september (0-4 tegen Zaanlandia red.) niet meer verloren”, kon trainer Jethro Abram leven met het gelijke spel. Hoofddorp kwam op 0-1 na een strafschop, die benut werd door Mohamed Chih. Het was de zesde treffer van Chih dit seizoen. Een doelpunt meer dan collega-aanvaller Martijn Tjon-A-Njoek die zondag niet tot scoren kwam.

Aan de andere kant kreeg Fortuna ook een pingel maar die werd gekeerd door keeper Guus Zuidema van Hoofddorp. Fortuna maakte voor rust gelijk, Hoofddorp was het even kwijt in de periode net voor en na de pauze. Het werd 2-1 en het was aan Zuidema te danken dat het 1-2 bleef.

Revelinio Vermeer maakte 2-2. ,,De laatste vijf minuten speelden we tegen tien man en hadden we moeten profiteren. De 2-3 hing in de lucht. Maar goed, ik zie Fortuna als een titelkandidaat”, aldus Abram.

DSOV verloor in Amsterdam met 2-0 van AGB. ,,Een tegenstander met veel kwaliteit. Ze hadden nog niet veel punten maar vroeg of laat komt het er uit. En helaas was dat tegen ons. Hoewel, wij speelden matig. AGB kon wel meer aanspraak maken op de winst”, vertelde Bart Jansen.

Een fase net na de rust was DSOV goed op dreef. Alleen werden verkeerde keuzes gemaakt. ,,Je moet dan geen stiftjes doen. Als je achter staat moet de bal er gewoon in.” Na een uur spelen werd het 0-2 en kon DSOV geen vuist meer maken. ,,Klaarstomen voor volgende week maar weer. Eerst wegpoetsen voor de beker tegen Bloemendaal en dan tegen koploper De Zouaven. Dat wordt een lastige pot. Die hebben alles nog gewonnen, maar gaan een keer verliezen. Dan moeten wij dat maar doen. Ze krijgen weinig doelpunten tegen, pas vier dit jaar. Net als Velsen vorig seizoen”, wil Jansen in Grootebroek voor een verrassing gaan zorgen.

In de eerste klasse is Papendorp door de KNVB uit de competitie gehaald na herhaaldelijk wangedrag. Het heeft verder geen invloed op de ranglijst, alleen Uitgeest profiteert iets.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen