Premium

Na doelpuntenregen trekt AH ’78 nét aan het kortste eind

Na doelpuntenregen trekt AH ’78 nét aan het kortste eind
Ah-speler Ferhat Ozturk houdt Jorn van Rosmalen van zich af (hier tegen Laren).
© Archieffoto
Huizen

Sebastian Schildt begon dit seizoen als trainer van ’zijn’ AH ’78, maar tegen Hees stond de 39-jarige coach door personele problemen ’gewoon’ in het veld. Hij maakte de negentig minuten vol, was trefzeker en zag zijn ploeg vijf keer scoren. Toch gingen de punten mee naar Hees, want de bezoekers maakten er zelfs nog eentje meer.

AH ’78 blijft onderaan de ranglijst bungelen en op een warm onthaal bij thuiskomst hoeft Schildt ook niet te rekenen: „Mijn vrouw wordt niet blij als ze hoort dat ik weer gevoetbald heb. We hebben net een huis gekocht en er moet flink aan geklust worden, dus ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen.”

AH ’78 bood prima partij tegen het hooggeklasseerde Hees, dat nog nooit wist te winnen op het Huizer Stadspark. Mohamed el Kaddari opende zelfs de score voor de thuisclub. Lang hield die voorsprong geen stand. Binnen het half uur stond het 1-2, door twee treffers van Leroy Voskuilen. Toch werd de rust bereikt met een gelijke stand: Hees-keeper Henk Reddering leverde de bal knullig in bij Sebastian Schildt, die wel raad wist met het buitenkansje.

Ook na rust hield de scoringsdrift aan. Via een strafschop van Dennis Schaap kwamen de bezoekers weer op voorsprong en na een uur completeerde Voskuilen zijn hattrick. Toen Dion Looysen er twintig minuten voor tijd 2-5 van maakte, leek het gespeeld, maar daar dacht El Kaddari anders over. Via twee snelle treffers maakte ook de vleugelspits een hattrick. Dennis Schaap scoorde nog voor Hees en de 5-6 werd gemaakt door Thomas van Middelkoop. De doelpuntenregen kwam hiermee ten einde.

Van het verschil op de ranglijst was in het veld weinig te merken en de thuisploeg had recht op een punt. Het gelijkspel leek er in blessuretijd ook te komen, toen El Kaddari een voorzet gaf op Schildt. Zowel zijn kopbal als de rebound werden echter knap gepareerd door Reddering. Schildt kon zijn ogen niet geloven. „Bij die 2-2 speelde hij de bal recht in mijn voeten, maar op het einde maakte hij dat wel goed. Ik wilde hem in de korte hoek koppen en normaal is dat bij mij altijd raak. Dit zijn dingen die tegenzitten als je niet in de ’winning mood’ bent.”

Ondanks de teleurstelling blijft de clubman optimistisch. „Ik heb veel wilskracht en geloof gezien. We zijn nog geen een keer weggespeeld, die ommekeer komt er wel. Ik put hier eigenlijk meer moed en vertrouwen uit, dan dat ik ervan baal.”

AH ’78 moet het straks wel stellen zonder de voetballende kwaliteiten van Schildt. „Dit is een noodoplossing. Zodra er wat jongens terugkeren, focus ik me weer op het coachen van mijn ’cluppie’.”

AH ’78: Schaap; De Boer, Franklin, Honing, Stolwijk; Haage, Van Middekoop, Ciyhan; Van Uiter, Schildt, El Kaddari.

Hees: Reddering; De Beer, De Goey, R. Schaap, Van Agterveld; Smulders, Wolfsen, Belt; Looysen, D. Schaap, Voskuilen.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen