RWZ fors onderuit tegen WSV’30 door persoonlijke fouten

RWZ fors onderuit tegen WSV’30 door persoonlijke fouten
Oguzhan Turkmen van RWZ wordt op de huid gezeten door WSV’er Huub van Essen.
© Foto Ronald Goedheer
Zaandam

RWZ snakte zondag naar een broodnodige overwinning. De eerst helft werd er door de ploeg van Levinho Wijdenbosch aardig gevoetbald. Toch kwamen de Zaandammers de tweede helft beduidend tekort tegen koploper WSV’30.

„Strijdlust en een grote dosis durf, dat zag ik de eerste helft bij mijn jongens”, concludeerde Wijdenbosch, nadat hij een hap van zijn kebab doorslikte. „Ik ben een emotie-eter, dus ik heb net gelijk na de wedstrijd even wat bij de eetkraam gehaald”, lachte de trainer. „Wat mij betreft had er veel meer ingezeten. Zeker de eerste helft waren we veel sterker dan WSV’30. Toch hebben we té gemakkelijk de doelpunten weggeven. Om eerlijk te zijn kwamen vier van de vijf tegendoelpunten door persoonlijke fouten. Die pijnlijke fouten hebben ons helemaal uit de wedstrijd gehaald.”

WSV’30-trainer Rob Hersche zat na afloop tevreden in de RWZ-kantine en vierde de overwinning met zijn staf. Hersche, altijd nuchter ogend, bekende wel dat hij enige zorgen kende tijdens de rust. „We kwamen er niet lekker uit in de eerste helft. RWZ zette aardig wat druk op ons en daar waren we lange tijd niet goed tegen bestand. We hadden mazzel dat we vlak voor het rustsignaal de 1-2 maakten, zo ging ik toch met een iets positiever gevoel de kleedkamer in.”

WSV-spits Steven Groot deelde de zorgen van Hersche na 45 minuten spelen. „In de kleedkamer probeerden we elkaar wel even op te peppen. Ik scoorde gelukkig vlak voor rust, maar RWZ had vlak daarna ook een penalty kunnen krijgen.” De scheidsrechter zag in de valpartij niks en wuifde het weg. „Daar hadden we mazzel mee”, zei Groot. „Toen ik in de 55e minuut de 1-3 scoorde, was het gedaan met RWZ. Eigenlijk hebben we vanaf dat moment pas ons eigen spel kunnen spelen, daarvoor ging het echt moeizaam.”

RWZ-speler Onur Saricam liep met een terneergeslagen blik van het veld en zag vooral één grote tekortkoming bij zijn ploeg. „We zijn nog geen collectief. Het komt doordat we constant veel jongens missen. Vorige week kregen twee teamgenoten een rode kaart. Dat was gewoon superdom.”

En het bleef niet enkel bij die schorsingen voor Rood-Wit. „Vandaag vielen er ook weer twee basisspelers uit met een blessure. Je moet dan natuurlijk wisselen, maar dit gaat ten koste van de kwaliteit. We hebben nog niet één wedstrijd met hetzelfde team gespeeld. Iedere week vallen er wel jongens uit of zijn ze geschorst. Een collectief vormen is hierdoor erg lastig.”

RWZ: Sakrak, Bice, Unsal (62. Amamda), Aksak, Bozkurt, Karaca (73. Karakaya), Saricam, Turkmen, Kaya, Dana, Dincer.

WSV’30: P. de Vries, Hoek, Van de Kamer, Dekker, Hersche, S. de Vries, Van Oers, Besseling, Groot (80. Van Essen), Royen, Timmer.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen