Premium

Hockey mannen: Huizen te sterk voor Naarden, Laren stunt in de promotieklasse

Hockey mannen: Huizen te sterk voor Naarden, Laren stunt in de promotieklasse
Naarder Jelte Bommel zoekt het voetje van Huizer Joost Schaap in de cirkel.
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Hilversum

Huizen is als winnaar uit de strijd gekomen in de burenruzie met Naarden. Het duel in de overgangsklasse B leek al snel beslist te zijn, maar ondanks een 0-3 voorsprong maakte Huizen het zichzelf toch nog lastig.

Dat het duel in 2-3 eindigde zorgde voor gemengde gevoelens aan beide kanten. Huizen was blij met de punten. „Aan de andere kant hadden we het natuurlijk eerder moeten afmaken”, zegt coach Wouter van der Kloet. Zijn collega Vincent van de Peppel was daarentegen niet blij met de snelle achterstand. „Maar ik vreesde eerlijk gezegd een afstraffing. Na de 0-3 was het de vraag of we definitief zouden buigen, of dat we karakter zouden tonen. Dat tweede hebben we gedaan.”

Van de Peppel kon dus wel leven met de nederlaag. „Want er is gewoon een kwaliteitsverschil tussen Huizen en ons. We kwamen nog dichtbij, maar eerlijk gezegd hebben we daarna geen grote mogelijkheden meer gekregen.”

Toch zat Van der Kloet niet lekker op de bank. „Met een goaltje verschil wordt het onrustig op het veld, vooral omdat we nalieten de 2-4 te maken. Al met al was het terecht dat we hebben gewonnen, ik denk dat we hebben laten zien waarom wij tweede staan in deze competitie.”

Competitiegenoot Hilversum verloor met 2-4 van Ring Pass en wacht nog steeds op de eerste overwinning onder coach Peter Hortunalus.

In de overgangsklasse A speelde Gooische met 2-2 gelijk in en tegen Ede. „Een gelijkwaardige pot”, vond coach Dider Meijer. „We hebben kansen gehad op meer en hadden de overhand. Daarom is dit toch een beetje zuur, al hebben we goed gespeeld.”

Promotieklasser Laren kende een geweldige dag. Topploeg HDM werd met 3-2 verslagen, mede dankzij een goal in de laatste minuut van Robbert van de Peppel. Daarmee is Laren nog steeds ongeslagen, ondanks de beperkte mogelijkheden die coach Nanco Jansonius heeft. „Dit had ik van tevoren ook nooit kunnen voorspellen”, zegt de euforische Jansonius. „Ik ken HDM goed, ik ben er twee jaar coach geweest. Zij trainen goed en zijn superfit, wij moeten elke keer maar zien hoeveel man we op de been krijgen.” Vooraf vertelde Jansonius zijn team dat ze niet van HDM konden winnen. „Maar ook dat HDM wel van ons kon verliezen. Daarvoor moest iedereen keihard werken en als team ervoor zorgen dat je in de wedstrijd blijft. Ik was al blij met 2-2 en dan maken we ook nog de winnende. Het was echt een geweldige wedstrijd, eentje waarvoor je coach bent geworden. We mogen enorm trots zijn op wat we hebben neergezet.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen