Premium

Akrides en OG zijn de trotse koplopers in eerste divisie basketbal

Akrides en OG zijn de trotse koplopers in eerste divisie basketbal
Haarlem

Onze Gezellen had heel weinig problemen met Racing Beverwijk.

De gedeeld koploper van de eerste divisie won thuis in Haarlem met 87-49. De Beverwijkers konden in het eerste kwart (22-16) nog aanklampen. Daarna ging OG ’aan’.

,,We scoorden uitsluitend uit driepunters en vrije worpen’’, zei coach Hans van Eeden. ,,Op die manier namen we heel snel afstand.’’ Halverwege was het 47-29.

De Haarlemmers trokken in het derde kwart de verdediging nog strakker aan. ,,Toen gingen we ook nog fast-breaks lopen’’, zei Van Eeden. ,,Het was meteen helemaal gespeeld.’’ In het tweede en het derde kwart deden we het heel goed’’, zei Van Eeden. ,,We sloegen het gat. Iedereen kon spelen vandaag, en de scores waren mooi verdeeld.’’

Scores Onze Gezellen: Van der Meer 18, S. Burger 17, Lips 13.

Akrides, de andere koploper, won eveneens ruim. Rodelantaarndrager BV Groningen 2 kwam er in IJmuiden niet aan te pas: 85-43. ,,We begonnen geconcentreerd en goed’’, vond coach Mark Hooiveld. ,,Na een kwart was al duidelijk hoe het zou aflopen. We hebben aan klantenbinding gedaan, het was af en toe best frivool wat we lieten zien.’’

De oefenmeester kon constateren dat zijn ploeg ’goed bezig’ is. ,,We gaan de doelen voor de komende tijd bijstellen. Niet zo zeer qua uitslagen, meer wat betreft de uitvoering. We willen mooi en goed basketbal laten zien. Nog meer rebounds pakken, betere screens zetten, een extra pass geven. We zijn bezig alles te perfectioneren.’’

Scores Akrides: De Vilder 28, Zonjee 12, Wessels 12, De Pagter 9 (21 rebounds).

BV Hoofddorp ging in Zwolle met 79-66 onderuit tegen Landstede/ZAC. Als de Hoofddorpers nog de illusie koesterden dat er tegen de Zwollenaren wat te halen viel, dan was die illusie na een desastreus derde kwart (19-4) vervlogen.

,,We hebben het toen compleet weggegooid’’, zei speler Nick Visser. ,,De rest van de wedstrijd waren we in de buurt. Maar het was te slap, we gooiden ballen weg en creëerden niets meer.’’ Het verschil liep op naar 20 punten. Hoofddorp deed nog wat terug, maar er was geen tijd meer om het spannend te maken.

Scores BV Hoofddorp: De Goede 19, Jansen 10.

Het vrouwenteam van BV Hoofddorp liet een goede kans liggen om Cangeroes, de promotiedivisiekampioen van vorig jaar, te verslaan. De ploeg van coach Linda Somers verloor thuis met 73-77. ,,Cangeroes is niet meer zo sterk als vorig jaar. Het waren dus dure puntjes die we hebben laten liggen’’, zei Somers. Haar team was wel wat onrustig, maar begon niettemin goed aan het duel.

Hoofddorp kende in het verloop van de wedstrijd de nodige pieken en dalen, maar bleef toch lang aan de goede kant van de score. Britta Klomp viel echter uit met een zweepslag, en Cindy van der Molen en Maartje Knippels moesten vroegtijdig naar de kant met vijf fouten. Het vertrouwen ebde weg bij de thuisclub en in de slotfase gingen de Utrechtsen er met de winst vandoor.

Scores BV Hoofddorp: Noordanus 23, Van der Molen 13, Klomp 12.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen