Premium

Koploper Reigers blijft maar winnen, dit keer van de hekkensluiter

Koploper Reigers blijft maar winnen, dit keer van de hekkensluiter
Hoofddorp

Na de 2-3 zege in de ’topper’ tegen Huizen heeft Reigers gistermiddag een eenvoudige 4-1 zege geboekt op Helmond, de nummer laatst in de overgangsklasse B.

De koploper scoorde via Mark Weber (twee rake strafcorners), Tim Melief en Flores Baars. „Het was allemaal een stuk moeilijker dan de uitslag doet vermoeden”, vond coach Wiegert de Regt. „We maakten het na de tegentreffer in het derde kwart nog onnodig spannend.”

In de promotieklasse ging HBS met 1-2 onderuit tegen SCHC. „Het stoom komt nog steeds uit m’n oren”, zei Thomas Immink, de oefenmeester van de Bloemendalers, die maar weinig lof had voor de arbitrage. Iets waar hij bijna nooit de schuld aan wil geven. „Ik ben er normaal gesproken niet zo van om het daar op te gooien, maar ik begreep er op een gegeven moment niets meer van.”

HBS kwam nog wel op een 1-0 voorsprong in het eerste kwart via een goal van Tim Ossewaarde (strafcorner), maar gaf in de tweede helft de voorsprong weg. „We hadden zowel in het tweede als derde kwart de 2-0 moeten maken. Scoren deden we helaas niet. Daarna kregen we twee kaarten en tijdstraffen in korte tijd, ook in mijn ogen onterecht. Het is ongelooflijk zuur dat je dan verliest, maar het ligt niet daar aan. Het is onze eigen schuld. Wij moeten die tweede goal maken, maar ik heb wel even tot honderdduizend moeten tellen na de wedstrijd. We hadden die 2-2 wel verdiend.”

In de eerste klasse verloor Rood-Wit met 2-1 van lijstaanvoerder Myra. „De press stond voor geen meter en we leden ontzettend veel balverlies”, zag trainer Willem Slinger. „Het is lastig om het spel te maken tegen een team dat zich ingraaft.”

Bart Kronenberg zorgde uit een strafcorner voor de gelijkmaker namens de bezoekers (1-1).

Bennebroek had ’enigszins’ moeite met hekkensluiter VVV (3-4). „De intrinsieke motivatie ontbrak bij ons”, stelde coach Jeroen Mahadew. „Dat is de taak aan mij, om de jongens er niet te makkelijk over te laten denken. Door onszelf kwamen ze terug tot 3-4, maar de voorsprong is nooit in gevaar gekomen.”

Maurits Kal, Thom Maessen, Taco Hoogendijk en Hidde Koopman scoorden voor de Bennebroekers.

Alliance kwam in eigen huis niet verder dan 3-3 tegen Overbos. „We zijn de laatste tijd goed bezig”, vertelde trainer Sjoerd Wolters. „Dan moeten we nu ook stappen gaan maken en veel wedstrijden gaan winnen. We moeten ons de komende weken laten zien.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen