Premium

HV Eemland weet het tij nog niet te keren tegen Oliveo

HV Eemland weet het tij nog niet te keren tegen Oliveo
Lichtpuntje voor HV Eemland is de rentree van Alper Kaplan (11).
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Soest

De handballers van HV Eemland hebben het lek nog altijd niet boven. Na drie competitienederlagen op rij kwam laagvlieger Oliveo zaterdagavond op bezoek in sporthal Beukendal. Volgens coach Bessel Grift de ideale gelegenheid om het tij te keren, maar daar slaagde zijn ploeg niet in: 29-36.

Nog enigszins beduusd blikte Grift terug op de pijnlijke nederlaag voor eigen publiek. „De teleurstelling zit er nog steeds in, want hier hadden we zeker meer van verwacht”, begon Grift zijn verhaal. „Het had de wedstrijd van de ommekeer kunnen worden. Dat is niet gelukt en dat is eeuwig zonde.”

De drie voorgaande verliespartijen waren stuk voor stuk verklaarbaar, maar deze nummer vier eigenlijk niet. Grift was de eerste die dat beaamde. „We hadden hier niet kunnen, maar moeten winnen. Zo simpel is het gewoon. We hebben het volledig aan onszelf te wijten.”

Daarmee doelde de coach van Eemland op het feit dat zijn ploeg vooral in de eerste helft simpelweg niet scherp was. Na een gelijkopgaande openingsfase liet Eemland de bezoekers veel te makkelijk uitlopen naar een 15-20 ruststand. „Verdedigend stonden we gewoon niet goed en daardoor breng je jezelf wederom in de problemen”, zuchtte Grift. In het tweede bedrijf kwam Eemland iets beter voor de dag. Dat was mede te danken aan een sterke invalbeurt van Tim Hak, die veel ballen pakte en zijn ploeg daarmee op de been hield. Eemland knokte zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd, maar wist het verschil niet kleiner dan drie doelpunten te maken. In de slotfase gingen de koppies hangen en kon Oliveo weer wat verder uitlopen. Grift sprak van een mentaal probleem. „We speelden echt niet tegen een geweldige ploeg. We toonden zelf te weinig beleving en geloof. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het gebrek aan vertrouwen, maar resulteert tijdens zo’n wedstrijd ook in een hoop frustratie”, aldus de coach. „Wij kunnen nu maar een ding doen: komende week keihard trainen en zaterdagdagavond winnen van Quintus 2. Punten pakken is het enige medicijn.”

Lichtpuntje is dat Nicky Egbers en Alper Kaplan weer fit zijn. Grift verwacht Tim Zwart echter nog een aantal weken te moeten missen.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen