Premium

Loosdrecht grijpt kop: ’Tegen BFC kunnen we de periodetitel pakken’

Loosdrecht grijpt kop: ’Tegen BFC kunnen we de periodetitel pakken’
Loosdrecht-aanvoerder Gilliam Hund schermt de bal af voor Delta Sports-captain Lennart Dubbeldam.
© Foto Ben den Ouden
Loosdrecht

Loosdrecht won de topper tegen Delta Sports met minimaal verschil. Dat betekende dat het de koploper voorbijstreefde en volgende week, bij een zege op BFC, de eerste periodetitel in de wacht kan slepen.

Rond de klok van half vijf schalt de evergreen ’Sweet Caroline’ door de boxen op sportpark Hallinckveld en is het even groot feest. De spelers van Loosdrecht stapten namelijk als koploper van het veld en dat moet gevierd worden. „Volgende week kunnen we de periode pakken, in die situatie zijn we nog nooit geweest in de tweede klasse”, verklaart trainer Roy Versluis de ontlading. „Dit was echt een wedstrijd op eerste klasse-niveau.”

Het was zeker niet zo dat Loosdrecht nou zoveel beter was dan Delta Sports. Zeker vlak voor rust zat het mee toen een treffer van de bezoekers werd afgekeurd, terwijl de vlag van clubgrensrechter Wim Key niet eens omhoog ging.

Het was een onoverzichtelijke situatie, toch had scheidsrechter Bogards goed gezien dat doelpuntenmaker Lennart Dubbeldam voorbij Loosdrecht-doelman Julius van der Linden stond toen hij werd aangespeeld. Dat er nog een verdediger op de lijn stond voorkwam niet dat de aanvoerder van Delta Sports buitenspel stond. Versluis: „Het was buitenspel begrepen we achteraf. Als hij niet had gefloten, dan had niemand bij ons geprotesteerd.”

Een minuut na het ’gelukje’ kroop Loosdrecht nog eens door het oog van de naald toen een schot van Dion van Burik rakelings naast ging. In de rust moest Versluis even goed inpraten op zijn ploeg. „Deze wedstrijd wordt beslist op een paar momenten”, hield hij zijn spelers voor. „Die moet je naar je toetrekken en dat doe je niet door altijd maar vol gas vooruit te gaan. Soms moet je even het tempo eruit halen.”

Of Khalid el Jebli hier echt naar geluisterd heeft, is de vraag. De creatieve middenvelder trok kort na rust zijn eigen plan, nadat hij in stelling was gebracht door Aboubakr Ouaddouh. Met een prachtig afstandsschot zorgde hij voor de 1-0. Dat bleek uiteindelijk ook de winnende treffer. „Die bal ging er lekker in”, glunderde de Utrechter. „Dit is tot nu toe de beste tegenstander die we gehad hebben. Als je in zo’n ’kampioenswedstrijd’ ook nog de winnende maakt, is dat heel mooi. Die periodetitel is ons volgende doel.”

Versluis temperde de euforie. „Die wedstrijd wordt nog moeilijker. Ik schat BFC weliswaar niet hoger in dan Delta Sports, maar nu we daar wat kunnen winnen komt er toch weer extra druk op te staan.”

Toch is hij vol vertrouwen. „Vorig jaar hadden we al veel individuele kwaliteiten, nu zijn we ook nog eens een hecht team geworden. Achterin staat er met de komst van Gilliam (Hund, red.) en Julius een solide blok. Het is niet meer zo dat elke bal voor ons doel een tegentreffer is.” Dan kijkt hij naar zijn matchwinner. „Khalid was begin dit seizoen niet heel goed, maar je moet altijd vertrouwen houden in zo’n jongen. Tegen Nieuwland maakte hij een wereldgoal en vandaag was hij ook weer beslissend. Maar zet hem maar niet in het elftal van de week hoor.”

Loosdrecht: Van der Linden; Hamdaoui, Hund, Moes, Hok A Hin; Didouch (84. Van ’t Land), Said, El Jebli, Ouaddouh; Doppenberg en Nikkessen (90. Bakker).

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen