Premium

Oppermachtig SVM is met negen treffers nog mild voor OSO

Oppermachtig SVM is met negen treffers nog mild voor OSO
SVM-spits Jordi van der Lee (rechts) dribbelt langs Lars Brink. Onder andere met een zuivere hattrick was Van der Lee een voortdurende plaag voor de OSO-verdediging.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Hilversum

De krachtsverschillen zijn groot in de vierde klasse G en dat bleek zaterdag op sportpark Loosdrecht, waar OSO het bezoekende SVM slechts een halfuur tegenstand kon bieden. Na een ruststand van 0-6 namen de Maartensdijkers iets gas terug en kon de Hilversumse doelman Wesley Alberts zijn team nog behoeden voor de dubbele cijfers.

Alberts heeft het van niemand vreemd. Vader Hans was een fanatieke doelman die ruim vierhonderd wedstrijden in het eerste van Bloemenkwartier speelde. Onverwacht moest zoonlief zaterdag aantreden, door afwezigheid van Chris Wevers Lopez, en deed dat - ondanks de negen tegengoals - met verve. Met enkele fantastische reddingen wist Alberts zeker nog eens een tiental Maartensdijkse doelpunten te verhinderen. „Ik heb het van mijn vader geleerd, hij was mijn trainer - ook bij Bloemenkwartier. Het is een moeilijke tijd voor OSO. Toch proberen we er elke week het beste van te maken. Ik train twee keer per week en doe mijn stinkende best.”

SVM is natuurlijk een maatje te groot voor OSO. Door een stormachtig begin - een 0-4 voorsprong na twintig minuten - vielen de Hilversumse illusies direct in duigen. Een continue aanvoer vanaf het middenveld overrompelde de OSO-verdediging compleet. Coen Swart opende de score na twee minuten met een prachtig doelpunt dat achteraf een beloning zou blijken voor zijn sterke optreden. Een loepzuivere hattrick van superspits Jordi van der Lee besliste de wedstrijd al vroeg, maar ook collega-topscorer Mike de Kok was goed voor drie doelpunten. De 24-jarige Van der Lee is duidelijk: „De laatste weken scoren Mike en ik nogal flink, hij heeft er elf en ik twaalf, dus er is een gezonde concurrentie. En over mijn toekomst: vorig seizoen klopte De Meern (de zaterdagtak, red.) aan de deur, maar ik had de trainer al beloofd te blijven, dus dan houd ik mijn woord. Alle opties voor volgend seizoen zijn open.”

Na de rust - inmiddels met een 0-6 achterstand - begon OSO beter te spelen. De Hilversummers bleven voetballen en creëerden zelfs enkele kleine kansjes. SVM kon de nauwkeurigheid van voor de rust niet vasthouden en pas in het laatste kwartier sloeg het driemaal toe. Van der Lee: „Na de rust speelden we te gehaast en daarom stagneerde de aanval een beetje. Kansen kwamen er wel, maar hun doelman hield er ook nog veel uit.”

SVM-trainer Kevin Ligtermoet zag die terugval ook. „We werden te slordig in de passing, kozen voor de moeilijke oplossingen. Niet uit nonchalance of zo, maar OSO gaf toen veel meer tegenstand en hun keeper hield er nog veel uit. Aanvallend hebben we genoeg mogelijkheden. Scorende spitsen, opkomende backs en een uitstekende laatste man, Nicky Engel, die veelvuldig in de spits opduikt. We vallen met alle linies aan en dat geeft enorme druk op een tegenstander. Kampioen worden zal moeilijk zijn, Elinkwijk is de gedoodverfde favoriet, maar een periode en een goede nacompetitie zou ons toch hogerop moeten brengen.”

De geplaagde assistent-coach van OSO, Veron van Huik zoekt niet naar excuses, maar stelt toch vast: „Ik heb een selectie van 22 man, waarvan er twaalf niet beschikbaar zijn, vooral vanwege blessures en werk. Michael Bakker en Alex Tanase bijvoorbeeld zijn langdurig geblesseerd. Ik heb spelers met werk en reisafstanden en die spelen dan liever in het tweede. Niet ideaal natuurlijk. SVM was te sterk, maar in andere wedstrijden spelen we vaak goed, krijgen we kansen en hebben we vaak pech. Vandaag hebben we na de rust goed tegenstand geboden. Dat was al vele malen beter dan in de eerste helft.”

OSO: Alberts; Philippo, Van ’t Velt, Brink, Karjadikrama; Navazandeh (46. Abagdiou), Roof, De Nooij; Dumrus, El Boutahiri, El Azabi (60. La Mark).

SVM: Koetze; Van Klaren, Kemp, N. Engel; De Bie, Van de Bunt (46. Orsel), Swart (60. Klijn), L. Engel (75. El Bouti); Van Brenk, Van der Lee, De Kok.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen