Telstar boekt zakelijke overwinning op Jong Utrecht

Telstar boekt zakelijke overwinning op Jong Utrecht
Velsen-Zuid

Telstar heeft vrijdagavond in eigen huis een zakelijke overwinning geboekt op de beloften van Jong FC Utrecht. Het werd 2-0 dankzij doelpunten van Benaissa Benamar en Reda Kharchcouch.

Dat Telstar met rust voorstond was tegen de verhoudingen in. Jong Utrecht was voetballende de sterkere ploeg en gaf Telstar weinig kans om zijn favoriete positiespel te spelen. Utrecht kreeg ook twee grote kansen, maar Anthony Swolfs was scherp. De voorsprong had Telstar te danken aan een prachtige individuele actie van Benaissa Benamar.

De 22-jarige verdediger kreeg op zo’n dertig meter van het vijandelijke doel de bal en besloot op avontuur te gaan. Nadat hij een man had gepasseerd, kapte hij zich voorbij nog eens twee verdedigers. Toen de bal vervolgens tegen het net aan rolde, stond een groot deel van de aanhang van Telstar op de banken. Aan geluk had hij niets te klagen.

De Utrecht-verdediging pakte hem amper aan en keeper Fabian de Keijzer toucheerde de bal nog. Het was zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

In een weinig verheffende tweede helft kantelde het wedstrijdbeeld. Telstar speelde iets feller en nam meer het initiatief. Vanuit een vrije trap van Sven van Doorm kon Reda Kharchouch de bal eenvoudig intikken. Het was voor Kharchouch de vijfde wedstrijd op rij dat hij trefzeker was. In de laatste vier competitiewedstrijd plus de bekerwedstrijd tegen Koninklijke HFC maakte hij in totaal zeven goals.

Na het doelpunt speede Telstar de wedstrijd zakelijk uit. Het gaf weinig weg, maar liet na om gebruik te maken van de ruimtes die ontstonden bij Jong Utrecht. Ilias Bronkhorst en Rashaan Fernandes waren nog dichtbij met een schot van dichtbij, maar deze landde respectievelijk in het zijnet en op de voet van keeper De Keijzer.

Het was voor Telstar de derde overwinning op rij.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen