ADO’20-trainer Raymond Bronkhorst neemt de tijd om nieuwe club te vinden: ’Nog niet klaar met trainersvak’

Raymond Bronkhorst (tweede van rechts) kijkt naar zijn team tijdens het duel tegen DEM.
© Foto Ron Pichel
Heemskerk

Het seizoen in de derde divisie is eigenlijk nog maar net begonnen, maar het is al zeker dat Raymond Bronkhorst volgend jaar geen trainer van ADO’20 meer is. De 41-jarige Heemskerkse oud-profvoetballer van Groningen en Cambuur is toe aan een nieuwe uitdaging. „Met sommige jongens van de club werk ik al zes jaar.”

Waarom heb je het al zo vroeg naar buiten gebracht? Meestal wordt gewacht tot de winterstop.

„We hadden een vrij weekend en het leek me een goed moment om het daarvoor bekend te maken aan de spelers. Dan had iedereen de tijd om aan het nieuws te kunnen wennen. Of dit het juiste moment was, is uiteindelijk achteraf moeilijk te bepalen. Gert Kruys heeft bijvoorbeeld bij DOVO in de voorbereiding op dit seizoen al gezegd dat het zijn laatste jaar bij de club is. ADO heeft nu ruim de tijd om opzoek te gaan naar een nieuwe trainer voor seizoen 2020/2021, terwijl ik rustig kan uitkijken naar een nieuwe vereniging, want ik ben nog niet klaar met het trainersvak.”

Toch ben je bent nog maar bezig aan het derde seizoen als hoofdtrainer in Heemskerk.

„Maar ik ben al zes jaar actief bij de club. Eerst bij het tweede, daarna als assistent bij het eerste en de laatste drie jaar als hoofdtrainer van de selectie. Met sommige jongens zoals Marvin Boom werk ik al net zo lang. Voor mij en voor de spelers is het goed om een nieuwe uitdaging aan te gaan. ADO’20 is een hele mooie club met leuke mensen waar alles goed geregeld is, maar ik wil graag mijn horizon verbreden.”

Veel andere grote clubs zijn er niet in Noord-Holland, is dat een probleem voor je? Verenigingen als DOVO, IJsselmeervogels waar je eerder gespeeld hebt of clubs in de Bollenstreek zijn wel een stukje rijden vanaf Heemskerk.

„Nee, dat vind ik niet erg. Als voetballer was ik dat ook gewend. Ik heb nog voldoende ambitie om me dat niet te laten weerhouden van een mooie nieuwe club waar ik voor kan werken.”

Hoe gaat het nu verder, ga je nu zelf actief solliciteren bij een nieuwe vereniging in de top van het amateurvoetbal?

„Ik weet ook niet hoe dat werkt, voor mij is het ook allemaal nieuw. Maar ADO’20 heeft ook al een paar sollicitatiebrieven binnengekregen nadat bekend is geworden dat ik aan het einde van het seizoen vertrek. Dus misschien moet ik binnenkort ook maar eens gaan oefenen op een goede sollicitatiebrief.”

ADO zit niet in de beste periode, het seizoen tot nu toe verloopt moeizaam. Maak je je geen zorgen over de afloop?

„We gaan er met de rest van de technische staf en de selectie alles aan doen om het seizoen zo goed mogelijk te eindigen. Op dit moment missen we heel veel spelers door blessures. Voor de kwaliteiten die we in de selectie hebben, staan we te laag op de ranglijst van de derde divisie zondag (ADO staat op dit moment op de achtste plaats met 9 punten uit 11 wedstrijden, red.). Maar ik weet zeker dat we het tij nog kunnen keren.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen