Tijdelijke huisvesting gemeente Den Helder valt duurder uit, maar past binnen budget

© Archieffoto

Delano Weltevreden
Den Helder

De extra vleugel die de gemeente huurt in het pand van de Rabobank op Kooypunt, past binnen het budget voor tijdelijke huisvesting.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van D66. De fractie wilde weten of het college blijft binnen de 5,3 miljoen euro die de door de raad beschikbaar is gesteld. Met de huur van de extra vleugel was in het krediet al rekening gehouden, zegt het college.

Lees ook: Gemeente Den Helder verlengt huurcontract Kooypunt met 3,5 jaar

Voor de berekening van de hoogte daarvan was het college uitgegaan van een vierkantemeter-prijs van 110 euro, exclusief parkeerplaatsen. De actuele prijs is echter 125 euro per vierkante meter. Hoewel de prijs per vierkante meter hoger is dan wat de gemeente in gedachten had en er 40 extra parkeerplaatsen moesten worden gehuurd voor medewerkers die naar Kooypunt verhuizen, blijven de uitgaven binnen de perken, zegt het college.

Lees ook: Stadhuis Den Helder naar oude rijkswerf

Bij de planning met betrekking tot verhuizing naar Willemsoord is namelijk uitgegaan van vier jaar, dat blijkt nu 3,5 jaar te zijn. Een meerderheid van de raad wil dat het stadhuis op Willemsoord wordt gevestigd, in twee gebouwen. In de tussentijd worden de ambtenaren die nu nog aan de Drs. F. Bijlweg zitten, gehuisvest op Kooypunt en in het voormalige stadhuis aan de Kerkgracht.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.