Man probeert vierjarige kleuter in supermarkt Haarlem te ontvoeren

Internetredactie
HAARLEM

Een echtpaar in Haarlem kreeg maandag de schrik van hun leven toen een onbekende man hun vierjarige kleinzoon probeerde te ontvoeren.

In de supermarkt aan de Paul Krugerkade in Haarlem waar ze boodschappen gingen doen, wilde het jongetje de speelhoek in. Opa bleef in de buurt van zijn kleinzoon, oma ging boodschappen doen. Terwijl de jongen aan het spelen was, kwam er een man aan die hem een aai over zijn hoofd gaf en hem vervolgens wilde optillen en meenemen.

Gelukkig zag opa het gebeuren en schreeuwde naar de man dat hij zijn kleinzoon los moest laten. De ontvoerder schrok en ging er vervolgens snel vandoor.

Lees hier meer: Man die kind probeert te ontvoeren, is bekend bij management Haarlemse supermarkt. ’Dit is de ergste nachtmerrie voor ouders’

In een bericht op Facebook laat de oma van het jongetje weten dat ze „iedereen wil waarschuwen.” Winkelpersoneel laat aan RTL Nieuws weten „heel duidelijke” camerabeelden van het incident te hebben.

Opvallend genoeg gebeurde er een jaar geleden bijna hetzelfde in Haarlem. Bij de markt tilde een man toen een tweejarige peuter op en zette het op een rennen. De verdachte vertelde later in de rechtbank dat hij in zijn eigen beleving in een woestijn wandelde en dat hij het kind moest redden.

Hij werd uiteindelijk ontslagen van alle rechtsvervolging, maar moest tenminste een jaar lang worden opgenomen in een psychiatrische inrichting.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen