De Toto van SEW’er Martijn Doodeman: ’Jongens van Spartanen even plagen: ze spelen gelijk’

Martijn Doodeman.© Eigen foto

Robbert Daalder
Wognum

Er wacht zondag een mooi West-Fries onderonsje in de derde klasse A als SEW Westfriezen ontvangt. De Nibbikkers hebben de punten hard nodig. Denkt SEW’er Martijn Doodeman dat dit gaat lukken? We leggen hem ook de wedstrijd van zijn oude club Spartanen voor en kijken naar poulegenoot De Blokkers.

SEW-Westfriezen

,,We zijn nog niet echt in topvorm en het gaat lastig worden, maar ik denk wel dat wij deze wedstrijd winnen. We hebben nog een appeltje met ze te schillen na vorig seizoen. Toen maakten we in de laatste minuut 1-0, maar werd deze onterecht afgekeurd. Dat zorgt voor extra motivatie. Hopelijk is dit duel de ommekeer. Het loopt tot nu toe zo stroef omdat we veel blessures hebben. Afgelopen week stonden er zes basisspelers langs de kant. Tegen Westfriezen zijn jongens als Jeffrey Keizer en Daan Karsten er wel weer bij. Hopelijk ben ik zelf ook weer fit genoeg.”

Spartanen-IVV

,,Ik kom zelf uit Wognum, heb ook bij Spartanen gespeeld en dus ken ik die jongens goed. Ik maak van de gelegenheid gebruik om ze even te plagen en op een gelijkspel te gokken. Ze staan tenslotte ook te juichen als wij verliezen. Even serieus: Spartanen heeft nu al drie keer op rij verloren en IVV is een goede ploeg. Wij speelden er vorig seizoen nog tegen in de finale van de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. We verloren toen.”

De Blokkers-DWOW

,,DWOW gaat deze wedstrijd winnen. We hebben nog niet tegen ze gespeeld, maar ik weet dat dit een goede ploeg is. De trainer Gregory van Sauers komt ook uit Wognum, was vroeger mijn jeugdtrainer en niet zo lang geleden nog coach van SEW. Ik sprak hem een paar weken geleden nog. Hij vertelde blij te zijn met het team dat hij nu heeft.”

Hollandiaan Daan Buurman had vorige week geen succes met zijn Toto. Dat De Zouaven van AGB won, voorspelde hij goed. Maar tegen zijn verwachting in verloor hij zelf van HBS en VVW van Winkel.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen