Expositie ’Bewildered’ in Alkmaars Koel310 opent deuren naar fantasiewereld

Gerwald Radsma neemt de bezoeker mee op reis door zijn psyche© HDC Media

Kinderen in een vervreemdende omgeving, een van de foto’s van Petra Katanic

1 / 2
Rob Bakker
Alkmaar

Het is niet even gewoon een tentoonstelling bekijken bij ’Bewildered’, de expositie die zaterdag 2 en zondag 3 november nog te zien is bij Koel310 aan de Koelmalaan.

Vier exposanten nemen de kijker mee naar een ’tussenwereld’ van fotografie en fantasie, van schijn en werkelijkheid. Beelden roepen verhalen op die dikwijls raakvlakken hebben met de naïeve, kinderlijke fantasie.

Alkmaarder Gerwald Radsma nodigt de bezoeker zelfs uit plaats te nemen in een behandelstoel met beeldscherm en spelcomputer. Zo reis je door een wereld van tunnels en globes die afwisselend mooie en beangstigende sferen oproept. Met behulp van de spelcomputer is het mogelijk vrij te in deze wereld van de psyche rond te dolen.

Ook Marc Rietdijk vertelt met beelden. Hij neemt de kijker mee op een fantasierijke zoektocht naar het leven diep in de bodem, namens het denkbeeldige ’Public Underground Research Center’ (PURC). Het kunstfotoproject onderzoekt het binnenste van de aarde. Mede dankzij de PURC-journaals die daarbij worden uitgezonden wordt de sfeer opgeroepen van een spannende ruimtemissie.

Op de foto’s van Petra Katanic keren vaak twee dezelfde kinderen terug. Ze bevinden zich in een vervreemdende omgeving die opnieuw verhalen bij de kijker naar boven brengen.

Dromen

Nyusha Glenn is een internationale fotograaf, een digitale artiest en fotokunstenaar. Ook hij haalt de toeschouwer naar een fictief universum waarbij fotografie en verhalende (schilder)kunst worden gecombineerd. De verhalen en personages zijn gebaseerd op zijn leven en interpretaties van zijn eigen realiteit en dromen.

’Bewildered’ is vandaag en morgen te bezoeken van 13 tot 17 uur. Zondag zijn de kunstenaars er met uitzondering van Marc Rietdijk ook in persoon aanwezig van 15 tot 19 uur. Entree gratis.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.