Enkhuizen krijgt een voldoende van de inwoners

Burgemeester Eduard van Zuij len.© Foto Hélène de Bruijn

Van onze verslaggever
Enkhuizen

Inwoners van Enkhuizen geven hun gemeente een voldoende voor de inspanningen die zij verricht voor haar burgers. Dit blijkt uit de tweejaarlijkse burgerpeiling ’Waar staat je gemeente’.

Ten opzichte van de resultaten in 2017 geven inwoners aan meer vertrouwen te hebben in het gemeentebestuur. ’Daarnaast waarderen inwoners de inspanningen van de gemeente om haar burgers te laten deelnemen aan de samenleving hoger dan het landelijk gemiddelde’, stelt Enkhuizen in een persverklaring.

Niet alles gaat perfect. Zo geven inwoners van Enkhuizen aan beter geïnformeerd te willen worden over het afhandelen van hun vragen over producten en diensten. Ook de relatie tussen de gemeente en haar inwoners en de aanpak van leefbaarheid vragen om aandacht. De gemeente zegt hiermee aan de slag te gaan.

Burgemeester Eduard van Zuijlen: „Het is prachtig dat het vertrouwen in het bestuur is toegenomen. Daar zijn we echt heel blij mee. Maar een voldoende als eindoordeel voelt niet echt als een voldoende. Graag zou ik willen, dat we in de loop van de jaren toegroeien naar een goed. Dat wordt een hele klus, maar we gaan er met z’n allen voor.”

De mening van inwoners over de dienstverlening en informatievoorziening van de gemeente vindt het stadsbestuur een belangrijke bron voor verbetering.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen