Met een dikke zwarte stift op de muren van het Schagense winkelcentrum Makado tekenen? Straks mag het

Doodle je mee?© Foto Jan Doodle

Suzanne Rijnja
Schagen

Met een dikke zwarte stift op de muren van het winkelcentrum tekenen? Volgende week mag dat gewoon, want tekenaar Maurice van Lier, ook wel bekend als Jan Doodle, komt langs om de muren van Makado op te fleuren met zijn doodles. En iedereen mag meedoen.

Op woensdag 6 november komt Jan Doodle eerst eens even voordoen hoe je nu echt goed ’doodles’ kan krabbelen. „Daarvoor heb ik verschillende thema’s gecreëerd. Robots, boomhutten, fantasiefiguren, futuristische voertuigen. Dingen die de aandacht van kinderen trekken.”

Die dag ziet hij meer als een inspiratiesessie. In het weekend gaan de kinderen zelf aan de slag. „Ze mogen meekijken, meeluisteren naar het verhaal dat ik vertel en uiteindelijk ook zelf op de muur tekenen. Dat vinden ze meestal fantastisch, want thuis mag dat natuurlijk niet. Met het doodlen neem ik iedereen mee op reis om de sleutel tot de verbeelding te vinden. Doodlen is supersimpel en fun.”

Maurice de Lier, ook wel bekend als Jan Doodle leert kinderen krabbelen.© Foto Jan Doodle

De gratis workshops vinden plaats op 8 en 9 november en zijn vooral bedoeld voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud. Wil je ook meedoen dan kun je je melden bij Jan Doodle in winkelcentrum Makado.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.