Premium

Volendam maakt het Sparta na rust lastig, maar stunt komt niet in zicht: Deze keer bijtijds naar huis

Volendam maakt het Sparta na rust lastig, maar stunt komt niet in zicht: Deze keer bijtijds naar huis
Volendam-doelman Nordin Bakker werkt deze keer de bal wel weg.
© Foto Yannick Verhoeven
Rotterdam

,,We kunnen deze keer in ieder geval bijtijds naar huis’’, klonk het om even na half elf door de luidsprekers van het Sparta-stadion. De laatste drie bekerconfrontaties tussen de Rotterdammers en FC Volendam hadden een verlenging of zelfs strafschoppen nodig om een winnaar aan te wijzen. Aan die reeks kwam gisteravond een einde. Maar op grond van de tweede helft had een half uur extra speeltijd ook deze keer niet misstaan. Sparta had de handen vol aan Volendam.

Met het inbrengen van Noah Fadiga bracht trainer Wim Jonk de benodigde extra brutaliteit in de ploeg, die Volendam voor rust nog ontbeerde. Plotseling was er nog maar weinig te zien van het verschil in kwaliteit tussen de nummer tien van de eredivisie en dertien van de eerste divisie.

De ploeg slaagde er echter niet meer in de voor rust opgelopen schade te herstellen. Al waren met name Gijs Smal en Nick Doodeman daar wel heel dichtbij.

Waarmee de goede reddingen van Nordin Bakker op de bij een van richting veranderd schot van Mohamed Rayhi, een inzet van Lars Veldwijk en een schot van Khalid Karami ondergeschikt bleven aan die ene fout na een kwartier voetballen, toen de doelman van Volendam de bal na een hoge voorzet voor de voeten liet vallen van Sparta-spits Veldwijk, die simpel scoorde: 1-0. Het bleek het winnende doelpunt.

Over de hele wedstrijd gezien was de zege van de Rotterdammers verdiend. Voor rust slaagde Sparta er namelijk wel in het verwachte kwaliteitsverschil in praktijk te brengen. Zonder de bezoekers onder de voet te lopen.

En namens Volendam vond Francesco Antonucci ook in die fase een aantal keer op fraaie wijze vrijstaande medespelers.

In de slotfase van de wedstrijd had de thuisploeg duidelijk meer over dan de bezoekers. Een verlenging had de Noord-Hollanders dus waarschijnlijk ook niet naar de tweede ronde van het bekertoernooi geholpen. Een doelpunt was vooral prettig geweest voor het zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden.

Sparta-FC Volendam 1-0

19. Veldwijk 1-0.

Sparta: Harush, Karami, Vriends, Abels, Faye, Rigo (87. Auassar), D. Duarte, L. Duarte, Veldwijk (77. Ache), Rayhi, Piroe (77. Dervisoglu).

FC Volendam: Bakker, Betti (46. Fadiga), Tol, Van de Ven, Smal, Visser Antonucci, Vlak, Doodeman (59. Kaars), Duin (75. Johnson), Murkin.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen