’Hondenbelasting in Hoorn stamt nog uit de Middeleeuwen’

Van onze verslaggever
Hoorn

Zowel Hoorn Lokaal als de ChristenUnie dringt er bij het college op aan de hondenbelasting in de stad af te schaffen. Daarmee zou Hoorn de landelijke trend volgen. ,,Deze belasting stamt nog uit de Middeleeuwen en is niet meer van deze tijd’’, aldus René Assendelft van Hoorn Lokaal.

,,Dit jaar zijn er in Nederland al dertig gemeenten gestopt met de inning en er zijn in Nederland nog tweehonderd gemeenten over die het wel doen’’, verduidelijkte Assendelft.

Afgeschaft

,,Het is tijd om dat Hoorn zich aansluit bij de groeiende groep gemeenten die de hondenbelasting heeft afgeschaft.’’ Zijn collega Kees Maas liet zich namens de ChristenUnie in dezelfde bewoordingen uit.

Via een motie, die volgende week dinsdag in stemming wordt gebracht, trachtten beide partijen de rest van de van raad mee te krijgen om hondenbezitters in Hoorn uiterlijk in 2022 te vrijwaren van deze belasting.

Omarmen

Raadslid Roger Tonnaer van Fractie Tonnaer gaf al aan de motie zeker niet te omarmen. ,,De vervuiler moet betalen en als we geen hondenbelasting meer innen worden er in Hoorn grenzeloos veel honden aangeschaft met alle overlast van dien. Dat willen we niet.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen