Voorbereidingen in volle gang voor nog eens 1142 zonnepanelen bij gemeentehuis Medemblik

De plek voor de ruim duizend zonnepanelen wordt geprepareerd.© Foto Jaap van der Pijll

Sophie Kuitems
Wognum

Voor het gemeentehuis van Medemblik verrijst een indrukwekkend aantal zonnepanelen. Technici zijn druk in de weer langs de groenstrook aan de snelweg A7. Tegen de achtergrond van het voormalige DSB-hoofdkantoor en verderop de thuisbasis van Scholtens Projecten, wordt de hand gelegd aan een duurzaamheidsproject met allure.

Momenteel liggen er reeds 208 panelen. Daar komen er half november nog eens 1142 exemplaren bij. Dit alles moet leiden tot een ’energieneutraal gemeentehuis’. Volgens wethouder Harry Nederpelt, portefeuillehouder duurzaamheid en nutsvoorzieningen, wil Medemblik hiermee voorop lopen als het gaat om groene energie. ,,Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid. Dit project is een hele mooie stap richting een energieneutraal gemeentehuis. Daar ben ik uiteraard heel blij mee.’’

De energieterp wordt op uiterst strategische wijze benut. Dit kunstmatig opgeworpen dijklichaam heeft namelijk twee kanten, een oostkant en een westkant. Om de zonnestralen zo optimaal mogelijk op te vangen, worden aan beide zijden panelen geïnstalleerd. Het mooie weer van de afgelopen dagen is een gunstige voorbode.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen