Moeder en kind met de schrik vrij bij ongeval met vrachtwagen in Haarlem

© Foto’s: Rowin van Diest

1 / 5
Internetredactie
Haarlem

Een moeder en een kind hebben dinsdag aan het begin van de middag enorm veel geluk gehad bij een aanrijding met een vrachtwagen op de Zijlsingel in Haarlem. Hun fiets kwam onder de vrachtwagen terecht, maar de vrouw en haar kind kwamen met de schrik vrij.

Even na twaalven reed de vrouw samen met haar kind op de fiets over de Zijlsingel, waar op dat moment ook een vrachtwagen reed. De vrachtwagenchauffeur wilde rechtsaf de Brouwersvaart in rijden, maar zag daarbij de fietsster, vermoedelijk door de dode hoek van de vrachtwagen, over het hoofd. De vrouw werd aangereden en de fiets kwam deels onder de vrachtwagen te liggen.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse en constateerden dat de twee veel geluk hebben gehad. Ambulancebroeders hebben zowel moeder als kind in de ambulance nagekeken, maar veel meer dan de schrik hielden zij er niet aan over. De fiets raakte wel flink beschadigd.

De vrouw was al bijna thuis en kon na controle in de ambulance met haar kind naar huis lopen. Agenten hebben de fiets voor de vrouw naar huis gebracht.

Ook de vrachtwagenchauffeur was erg geschrokken, maar tevens opgelucht dat de moeder en haar kind ongedeerd waren gebleven.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen