Handballers Vrone/Berdos op koers voor het linkerrijtje

Sam Gijtenbeek brengt Vrone/Berdos op 8-4.© Foto Martin de Haan

Robin Kaandorp
Sint Pancras

Met een afgetekende 37-20 overwinning op Aristos is Vrone/Berdos opgeklommen naar het linkerrijtje van de eerste divisie. En dat is precies waar het combiteam ook aan einde van de competitie wil staan.

Al is het nog maar afwachten of de twee punten die op deze ongebruikelijke maandagavond vergaard zijn nog mee zullen tellen. De Amsterdamse opponent speelde de afgelopen seizoenen in de eredivisie, maar na de degradatie van vorig seizoen is de animo er eigenlijk niet meer om nog op dit niveau uit te komen en heeft Aristos dan ook wekelijks moeite een team op de been te krijgen. Eerder dit seizoen liet het daarom verstek gaan in Sint Pancras en met twee minpunten en een doelsaldo van -119 staat het team roemloos laatste.

Het duel werd nu alsnog gespeeld en Aristos verscheen in ieder geval met drie wissels ten tonele en had in keeper John Besseling (ex-Kolping) zelfs nog een bekend gezicht in de gelederen. Inzet kon de bezoekers ook niet ontzegd worden, maar het verschil tussen beide teams bleek al snel veel te groot en coach Roland Verduin kon het zich ook permitteren om reguliere topscorer Jos Kenter en collega-routinier Jos Ruijter lange tijd aan de kant te houden. Het team liep in de eerste helft gestaag uit en met 19-10 halverwege was het duel al nagenoeg gespeeld.

Na de rust kon Vrone/Berdos zich zelfs de nodige frivoliteiten en lichtzinnigheid permitteren zonder dat de ruime voorsprong ook maar enigszins in gevaar kwam. Joep Kenter werd met tien treffers topscorer in een toch redelijk gevulde sporthal De Oostwal. En sommige acties, zoals een fraaie combi van de broers Kenter, die door Joep werd afgemaakt, kregen bovendien de handen op elkaar. ,,Als coach word je niet altijd blij van een dergelijke verslapping, want daardoor kun je ook zomaar een blessure oplopen. Aan de andere kant: die jongens doen het voor hun plezier dus ik ga ook niet mopperen of iedere ludieke actie afstraffen met een wissel”, blikte Verduin terug op de walkover.

Het is voor Verduin vooral kijken hoe zijn team het zal houden op de langere termijn. ,,Het tweede deel van het seizoen wordt interessant. Als ons schotpercentage omhoog gaat en we redelijk blessurevrij blijven, moeten we zeker in het linkerrijtje kunnen eindigen. Je merkt in ieder geval dat de vele krachttraining die we in de voorbereiding hebben gedaan positief uitpakt.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen