Premium

HFC tegen Telstar was bekervoetbal zoals het hoort: een avondwedstrijd met veel publiek, spanning en strijd

HFC tegen Telstar was bekervoetbal zoals het hoort: een avondwedstrijd met veel publiek, spanning en strijd
Enorme opluchting bij Telstar, deceptie bij HFC.
© Foto United Photos/ Toussaint Kluiters
Haarlem

Telstar moest tegen de amateurs van de Koninklijke HFC diep gaan om de bekertrauma’s van de afgelopen twee jaar te wreken. Pas in blessuretijd ging het dankzij een penalty van Reda Kharchouch voorbij de streekgenoot.

„Dat ze nu zo aan het feesten zijn, zegt wel genoeg”, baalde Vincent Volkert van Koninklijke HFC na afloop. Aan mazzel had Telstar inderdaad niet te klagen. Scheidsrechter Sam Dröge floot in de eerste helft niet voor een vermeende handsbal van Telstar, maar zag wel iets in het schampertje van de pink van Volkert. „Ik krijg die bal vanaf een meter op me afgeschoten. Ik kon geen kant op en draaide in een reflex om. Ik raakte hem licht aan met mijn vinger.”

Het was een echte bekerwedstrijd. In de avond, bij een amateurclub met veel publiek. Naar schatting van HFC stonden en zaten er zeker 1.300 mensen langs de kant. De wedstrijd was ook zoals je het in de beker graag ziet. De amateurs speelden met al hun ziel en zaligheid, zag ook Telstar-trainer Andries Jonker. „Ik had gehoopt dat het makkelijker zou gaan, want dit was zwaarbevochten. Dit past wel bij het bekertoernooi.”

Telstar kwam sowieso goed weg, want de Koninklijke deed weinig onder voor de eerstedivisieploeg. Zeker in de slotfase had het kwartje zo de andere kant op kunnen vallen. Bij menig supporter zullen de gedachten even terug zijn gegaan naar de afgelopen seizoenen, waarin Telstar werd uitgeschakeld door eerst VVSB (4-1) en vervolgens AFC (5-0).

Telstar was vanaf minuut één wel veel geconcentreerder dan de vorige twee bekerontmoetingen. Van onderschatting was geen sprake. De ploeg van Jonker begon geconcentreerd. Op één speler na. Doelman Anthony Swolfs. De Belgische keeper leverde de bal zomaar in bij Khalid Tadmine. In eerste instantie kon de Belg zijn fout nog herstellen, maar in de rebound sloeg Tadmine toe.

Helaas voor de doelpuntenmaker moest hij een paar minuten later geblesseerd het veld verlaten. Tadmine: „Heel jammer. De sfeer was geweldig. We speelden eindelijk eens een avondwedstrijd.”

Telstar leek niet door het doelpunt uit het veld geslagen en combineerde rustig verder. In de 22ste minuut leidde dat tot een doelpunt uit een vrije trap van Anthony Berenstein. Slechts enkele minuten later leek Telstar door te pakken. Sven van Doorm schoot van randje zestien op doel. Van Rossum kon zijn inzet keren, maar Glynor Plet benutte de rebound. Hij stond echter buitenspel. Aan de andere kant waren Sam van Huffel en Jacob Noordmans gevaarlijk.

In de tweede helft kreeg Telstar al snel een tegenvaller te verwerken. Aanvoerder Frank Korpershoek, tevens oud-HFC’er en dinsdag 35 jaar oud geworden, moest geblesseerd afhaken. In de tweede periode werd de wedstrijd meer open. Lange tijd bleven grote kansen uit tot invaller Ilias Bronkhorst de bal op het hoofd van spits Plet kreeg. Die kopte net naast.

Toen HFC-trainer Gertjan Tamerus zag hoe Volkert werd bestraft, was hij zijn emoties even niet de baas. Hij had commentaar op de leiding en kreeg geel. „Ik houd een dubbel gevoel aan deze wedstrijd over. We speelden goed, maar verliezen op een zure manier.”

Koninklijke HFC: Van Rossum; Volkert, Boer, Morgan, Weistra; Van Huffel, Kok, Noordmans, Lewis, Tadmine (16. Donald), Van der Linden.

Telstar: Swolfs; Korpershoek (57. El Yaakoubi), Berenstein, Benamar; Pattynama (70. Fernandes) , Lynen, Najah, McQuane (87. Bronkhorst), Van Doorm; Plet, Kharchouch.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen