Telstar beslist wedstrijd tegen Koninklijke HFC in laatste minuut, bekerderby eindigt in 1-2

© United Photos/Toussaint Kluiters

Milo Lambers
Haarlem

Telstar heeft dinsdagavond in de laatste minuut de overwinning binnengesleept tegen de Koninklijke HFC.

De bekerderby in Haarlem eindigde in 1-2. Reda Kharchouch wist vanaf elf meter een penalty te benutten.

In de beginfase leek het er niet op dat Telstar de tegenstander zou onderschatten. De ploeg van Andries Jonker begon geconcentreerd. Op een speler na: doelman Anthony Swolfs. De Belgische keeper leverde de bal zomaar in bij Khalid Tadmine.

In eerste instantie kon de Belg zijn fout nog herstellen, maar in de rebound sloeg Tadmine toe. Telstar leek niet door het doelpunt uit het veld geslagen en combineerde rustig verder.

Lees ook: HFC tegen Telstar was bekervoetbal zoals het hoort: een avondwedstrijd met veel publiek, spanning en strijd

In de 22ste minuut leidde dat tot een doelpunt uit een vrije trap van Anthony Berenstein. Slechts enkele minuten later leek Telstar door te pakken. Sven van Doorm schoot van randje zestien op doel. Van Rossum kon zijn inzet keren, maar Glynor Plet benutte de rebound. Hij stond echter buitenspel.

In de tweede helft kreeg Telstar al snel een tegenvaller te verwerken. Aanvoerder Frank Korpershoek, tevens oud-HFC-er en dinsdag 35 jaar oud geworden, moest geblesseerd afhaken. Hij werd vervangen door Redouan el Yaakoubi.

De eerste helft werd gekenmerkt door een Telstar dat tevergeefs de ruimte zocht doordat HFC de linies gesloten hield. Het werd daardoor een tactisch steekspel, met maar weinig grote mogelijkheden.

In blessuretijd kreeg Telstar een penalty mee wegens hands. Vanaf elf meter bleef Telstars topscorer Reda Kharchouch koel. Telstar won met 1-2 en gaat een ronde verder in het bekertoernooi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen