Waarschuwing voor ’zwarte vrijdag’ aan zuidkant Amsterdam: A4 bij Badhoevedorp en groot deel A10 Zuid drie dagen dicht [video]

Wessel Mekking
Haarlem

De A4 ten noorden van knooppunt Badhoevedorp en een groot deel van de A10 Zuid zijn vrijdag, zaterdag en zondag afgesloten voor al het verkeer uit de richting Schiphol.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De afsluiting is noodzakelijk vanwege de het inschuiven van een dakdeel van zeventig bij vijftien meter voor een nieuwe tunnel bij station Amsterdam-Zuid. Dat zou aanvankelijk in het pinksterweekeinde gebeuren, maar dat is niet gelukt.

De snelweg is ruim drie dagen lang dicht vanaf het knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109. De wegdelen zijn afgesloten van donderdag 22 uur tot maandag 5 uur. De andere kant op, richting Schiphol, zijn de A10 Zuid en de A4 wel gewoon te gebruiken.

Gewaarschuwd wordt voor voor ’zwarte vrijdag aan de zuidkant van Amsterdam’. Tijdens een normale ochtendspits op vrijdag rijden op de weg zo’n tienduizend auto’s per uur. De omleidingsroutes, over de A9 en de A5, hebben onvoldoende capaciteit om dit verkeer op te vangen.

Treinverkeer van, naar en via station Amsterdam-Zuid en -RAI is vrijdag en zaterdag gestremd. Op zondag rijden beperkt treinen. De Connexxion-bussen die normaal over de A4 rijden, blijven dat ook tijdens de werkzaamheden doen.

De omleidingsroutes vanuit het westen als vanaf donderdag 22 uur een deel van de A4 en de A10 Zuid drie dagen afgesloten zijn.© Illustratie: zuidas.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen