Man opgepakt na achtervolging en ontvoering in Purmerend, schoten gelost door politie

Internetredactie
PURMEREND

In de nacht van maandag op dinsdag is er na een achtervolging een 24-jarige man aangehouden in Purmerend. Hij wordt ervan verdacht een 25-jarige vrouw in een auto te hebben ontvoerd.

De politie kreeg die nacht rond 01:30 uur een melding over een 25-jarige vrouw die tegen haar wil werd vastgehouden in een auto. Toen agenten het voertuig zagen rijden, gaven zij de bestuurder een stopteken. De bestuurder ging er echter vandoor.

Op de Oosterweg in Purmerend stopte de auto plotseling en stapte de ontvoerde vrouw ongedeerd uit het voertuig. Ze werd opgevangen door agenten. De auto ging er direct weer vandoor in de richting van Monnickendam. Meerdere politieauto’s zetten de achtervolging in. Hierbij werd ook een politiehelikopter ingezet.

Tijdens de vlucht slingerde het voertuig volgens de politie gevaarlijk over de weg. Agenten probeerden de bestuurder tot stoppen te dwingen en daarbij is geschoten op de auto. De achtervolging stopte toen de auto van de verdachte in de sloot belandde. De bestuurder kon vervolgens worden aangehouden.

De 24-jarige man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor onderzoek.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.