Wil jij dan aan pa vragen of hij opschiet?

Zaandam

Bij wegwerkzaamheden wordt sinds enige jaren vaak een bord geplaatst dat een appel doet op enig inlevingsgevoel: ’Mijn vader werkt hier, matig uw snelheid.’ Met daarbij een afbeelding, een soort kindertekening.

Het gaat om een initiatief uit 2014 van wegenbouwer BAM, die langs scheurende automobilisten en langs denderende vrachtrijders op een andere manier tot kalmte wilde manen. Bij de werkzaamheden achter het station in Zaandam - aan de Houtveldweg - leidde zo’n bord tot een ludieke reactie. Eronder is een tweede, houten bord gehangen met daarop het antwoord: ’Doe ik! Wil jij dan aan pa vragen of hij opschiet?’

De werkzaamheden achter het station duren voorlopig nog voort. Die zijn veelomvattend. Fietsers en voetgangers kunnen volgend jaar gebruik maken van een nieuwe verbinding over het spoor. Deze spooroverbouwing wordt ook wel ’De Slinger’ genoemd en is een route voor wandelaars en fietsers, die de westkant verbindt met het centrum van Zaandam. Naast de nieuwe entree aan de westkant van het station komt een fietsenstalling met plek voor 1400 fietsen. Boven het spoor zijn al winkels.

Volgens woordvoerder Lenny Beijerbergen van Zaanstad is de voet- en fietsverbinding over het spoor volgens de huidige planning in mei 2020 klaar.

foto hmc

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.