Premium

Spijbeluurtje bracht Bronkhorst van Koninklijke HFC naar Telstar: ’Nog altijd geen spijt van’

Spijbeluurtje bracht Bronkhorst van Koninklijke HFC naar Telstar: ’Nog altijd geen spijt van’
Ilias Bronkhorst: ’HFC is geen kakkersclub, mensen zijn er warm.’
© Archieffoto
Velsen-Zuid

Ilias Bronkhorst maakte vorig jaar de overstap van HFC naar Telstar, nét toen hij in Haarlem een basisplek leek te krijgen. Toch heeft de Zandvoorter er nooit spijt van gehad.

Toen je vorig jaar bij Telstar begon, was je bij HFC geen basisspeler en al 21 jaar oud. Had je je profdroom al opgegeven?

,,Eerlijk gezegd wel. Ik wilde natuurlijk net als elk kind profvoetballer worden. Toen ik op mijn zestiende nog bij Zandvoort zat, dacht ik dat het heel lastig zou worden en overwoog ik om voor een maatschappelijke carrière te gaan. Kort daarna kon ik naar HFC. Toen ik in het eerste speelde bij HFC, belde toenmalig trainer Ted Verdronkschot me op met de vraag tot hoe laat ik school had. Ik zei tot twaalf uur, maar eigenlijk was het later. Ik vermoedde al dat hij een leuk voorstel had. Dat klopte, ik mocht meetrainen bij Telstar. Dat was vooral bedoeld om als voetballer sterker te worden, een contract was toen nog niet aan de orde. Bij Telstar waren ze zo enthousiast dat ik op amateurbasis mocht komen spelen. Veel mensen bij HFC zeiden dat ik beter kon blijven, want ik zou mogelijk in de basis komen. Ik besloot om voor Telstar te gaan. Om te kijken hoe ver ik zou komen. Het eerste seizoen speelde ik niet veel, maar ik verdiende wel een profcontract. Dit seizoen gaat het goed. Ik ben nog steeds blij dat ik tegen Ted zei dat ik tot twaalf uur school had. Anders had ik hier zeker niet gezeten.”

Wat voor gevoel heb je bij HFC?

,,Een warm gevoel. Ik heb er een heel leuke tijd gehad. Sommigen zeggen dat er alleen kakkers komen , maar dat is echt niet waar. Ik kijk er ook naar uit om bekenden te zien.”

Telstar verloor de laatste twee jaargangen in de beker van achtereenvolgens amateurclubs VVSB en AFC. Staat er veel druk op om nu wel te winnen?

,,Als je hier over de beker begint, gaan mensen altijd een beetje bang kijken. Het was vorig jaar tegen AFC wel heel erg pijnlijk. Ik denk dat we ze toen hebben onderschat. Dat zal nu echt niet gebeuren.”

Hoeveel wordt het?

,,1-3 voor Telstar. HFC heeft een erg sterk team, maar we hebben onlangs ook een oefenwedstrijd van ze gewonnen. Toen speelden wij met de reserves en zij in hun sterkste opstelling. Dat geeft vertrouwen.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen