AZ vernedert PSV in Eindhoven: 0-4 [video]

© ANP Sport
Eindhoven

AZ heeft PSV in Eindhoven zondagmiddag met 0-4 vernederd. Door de ruime zege nemen de Alkmaarders de tweede plaats van PSV over.

PSV miste door blessures en schorsingen veel basisspelers. Halverwege de eerste helft moesten de Eindhovenaren met tien man verder na een rode kaart voor Ryan Thomas, na ingrijpen van de VAR, voor een harde overtreding op Fredrik Midtsjø.

© ANP Sport

Boadu

AZ voetbalde ook voor dat moment al wat makkelijker dan PSV, dat ondanks de ondertalsituatie tot kort voor rust stand hield. Myron Boadu opende in de 45e minuut op aangeven van Calvin Stengs de score. De spits verdubbelde in de blessuretijd de voorsprong, waarmee het duel in feite al gespeeld was.

Lees ook: AZ vertrekt bij PSV met drie punten, Pantalis Hatzidiakos zonder zijn voortanden

© ANP Sport

Van Bommel voerde met Jordan Teze en Konstantinos Mitroglou aan het begin van de tweede helft een dubbele wissel door. Het hielp niets. AZ had de volledige controle en liet de bal makkelijk rondgaan. Het duurde tot de 71e minuut voordat Jonas Svensson de 0-3 maakte en invaller Dani de Wit maakte de pijn voor PSV met de 0-4 nog groter. Boadu schoot de bal daarna nog tegen de paal.

Ranglijst

Door de ruime zege passeerde AZ PSV op de ranglijst. Beide ploegen hebben nu evenveel punten, maar het doelsaldo van de Alkmaarders is beter.

© ANP Sport

Drie jaar

PSV verloor ruim drie jaar geleden voor het laatst een thuiswedstrijd in de eredivisie, toen tegen Feyenoord (0-1).

© ANP Sport

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen

Video uitgelicht