Ouders Frank Korpershoek zijn Telstar-supporters met een koninklijk hart: ’Het is erg lastig om te kiezen’

Henri en Annelies Korpshoek bij ’hun’ club.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Het bekerduel tussen Koninklijke HFC en Telstar stelt Henri en Annelies Korpershoek voor een duivels dilemma. Het blauw-wit van HFC stroomt door hun aderen, maar zoon Frank is Mister Telstar.

Om maar met de deur in huis te vallen, voor wie zijn jullie: HFC of Telstar?

Henri: ,,Dat is heel erg lastig. Ik heb een das van HFC en één van Telstar. Die draag ik dinsdag over elkaar heen. Ik ben al meer dan vijftig jaar lid van de Koninklijke HFC, sinds mijn twaalfde. Ik speelde hier in het eerste, zat in het bestuur en ben lid van verdienste. Dit is mijn club. Bovendien kan HFC de centjes goed gebruiken. Aan de andere kant zijn we door Frank al dertien jaar supporter van Telstar.”

Annelies: ,,Je gunt je kind natuurlijk alles, maar ik sta al veertig jaar langs de kant bij HFC. Eerst voor Henri, later voor Frank. Hier hebben we onze vrienden. Naar HFC ga ik alleen, omdat ik weet dat er mensen zijn die ik ken. Bij Telstar is dat niet zo.”

Wanneer werd Frank lid van HFC?

Henri: ,,Slechts een paar dagen na zijn geboorte. In die tijd was het bij de commissies van de club nog gebruikelijk dat iedereen betaalde voor thee en koffie. De penningmeester had bij een vergadering op het bord geschreven dat ik vader was geworden en voor alles zou betalen. Toen heb ik meteen voorgesteld dat commissieleden voortaan gratis thee en koffie kregen. Die avond vroeg ik ook of Frank direct lid kon worden. Voor 25 gulden per jaar was hij destijds het jongste lid van de club. Hij ging van kleins af aan mee en begon op zijn zevende met voetballen.”

Jullie zoon wordt op de wedstrijddag 35. Organiseren jullie nog iets voor hem?

Annelies: ,,Nee, dat vieren we altijd in kleine kring. Omdat Frank jeugdtrainer is geweest van de onder -15, -17 en -19, zullen er wel veel jeugdleden komen kijken. Wie weet gaan zij voor hem zingen.”

Hoeveel wordt het?

Henri: ,,Ik vind het spel van HFC beter verzorgd dan bij Telstar, maar Telstar heeft dit seizoen ook een sterk team.”

Annelies: ,,HFC zal als amateurteam gebrand zijn op de winst.”

Henri: ,,,Laten we het houden op 2-2 na negentig minuten. En vooruit, laat Telstar na verlenging met 2-3 winnen.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen