Joods gezin al jaren getreiterd in Hippolytushoef

Foto ter illustratie© Archieffoto

Mike Deutekom
Hippolytushoef

Een Joods gezin in Hippolytushoef wordt al langere tijd gepest en geterroriseerd, vermoedelijk door tieners uit het dorp. Afgelopen woensdagnacht werd een raam in hun woning opgeblazen met vuurwerk. De politie doet onderzoek.

,,Het klopt dat de familie de laatste jaren meerdere malen per jaar meldingen doen bij de politie van pesterijen. Daarbij gaat het om schelden, schreeuwen, kleine vernielingen en schade door vuurwerk. Dit incident van afgelopen woensdagmorgen was niet de eerste keer’’, zegt politiewoordvoerder Menno Hartenberg.

,,Het gezin heeft blijkbaar de aandacht van enkele jeugdigen getrokken en wordt getreiterd. Dat is ontoelaatbaar en daarom proberen we uit te zoeken wie hiervoor verantwoordelijk zijn. Of het daadwerkelijk om antisemitisme gaat weten we pas als de daders gepakt zijn. Maar ook als dat niet het geval is en het gezin wordt gepest omdat ze ’van buiten het dorp komen’ is dit natuurlijk ontoelaatbaar.’’

Woensdagochtend rond drie uur werd er eerst vuurwerk door de brievenbus van de woning van het gezin gegooid. Toen de vader beneden ging kijken, ontplofte er zwaar vuurwerk bij een raam aan de zijkant van het huis, waardoor de ruit uit zijn sponning werd geblazen.

In het dorp wordt ook met afschuw op het incident gereageerd. Volgens de lokale website Wieringernieuws.nl is er een beloning uitgeloofd voor degene met de gouden tip over de daders.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.