Premium

Waterlandse Philine schildert koning Ahoy voor ’Sterren op het doek’

Philine dan der Vegte kijkt in het Dorpshuis met familie en inwoners van Katwoude naar ’Sterren op het doek’ waarin zij Lee Towers portretteert.
© Foto Ella Tilgenkamp
Katwoude

Geen avondvergadering of een verlate high tea, maar een avondje gezamenlijk televisiekijken. Deelname van de Waterlandse kunstenares Philine van der Vegte aan het televisieprogramma ’Sterren op het doek’ blijkt de reden van dit feestje in Het Hart van Katwoude. Lee Towers staat model in deze aflevering.

Per aflevering van ’Sterren op het doek’ maken drie portretschilders een schilderij van een bekende Nederlander. Terwijl de kunstenaars alles uit de kast halen om de eerste hand aan hun portret te leggen, wordt de BN-er geïnterviewd door Özcan Akyol. „Het is niet voor het eerst dat Philine landelijke aandacht krijgt. Onlangs heeft zij nog een portret van dorpsgenoot Tijno Voors in het Rijksmuseum mogen exposeren. Toch vinden wij het best bijzonder dat zij nu ook op televisie is te bewonderen. Daarom hebben we besloten hier een speciale avond van te maken”, vertellen Richard den Ouden en Marc Somer.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen