Premium

Dakloze Hilversummer moet nog oude straffen uitzitten

Dakloze Hilversummer moet nog oude straffen uitzitten
Hilversum

Voor de rechtbank in Lelystad heeft de officier van justitie de ten uitvoer legging geëist van twee eerder voorwaardelijk opgelegde straffen tegen de 36-jarige Hilversummer Mustafa O. .

De dakloze O. is in december 2018 veroordeeld tot een straf van 121 dagen waarvan 13 voorwaardelijk wegens de mishandeling van zijn vriendin in 2017. Daarnaast zou hij in augustus 2018 een opgelegd contact verbod met haar hebben overtreden.

Eerder zou hij een celstraf van zes weken voorwaardelijk en een werkstraf opgelegd hebben gekregen voor een zaak die in Noord-Brabant speelde.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft O. zich niet gehouden aan het reclasseringscontact en aan de bijzondere voorwaarden die hem zijn opgelegd.

Maar volgens advocaat D. van der Heijden heeft zijn cliënt juist wel contact met reclassering proberen te onderhouden maar wordt hij van het kastje naar de muur gestuurd.

Wantrouwend

O. zou in Hilversum niet geholpen kunnen worden omdat hij had zich had moeten wenden tot de reclassering in zijn eerdere woonplaats Helmond. O. heeft daar familie wonen.

Advocaat Van der Heijden: „Mijn cliënt is zeer wantrouwend tegen hulpverlening. En laat zich niet makkelijk helpen. Hij heeft zich wel gemeld. Maar als dan blijkt dat hij bij het verkeerde loket staat. Ja, dan wordt het moeilijk voor hem. Hij verdient nog een kans.’’

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen