Premium

Ontuchtzaak kan toenemen, advocaat in zaak tegen ex-zweminstructeur uit IJmuiden staat vier slachtoffers bij

Ontuchtzaak kan toenemen, advocaat in zaak tegen ex-zweminstructeur uit IJmuiden staat vier slachtoffers bij
Haarlem

De ontuchtzaak tegen ex-zweminstructeur Walther S. uit IJmuiden kan nog toenemen. De advocaat die de ouders van een 7-jarig meisje bijstaat dat door S. zou zijn betast, is ook raadsvrouw van familieleden van drie andere vermeende slachtoffers. Dat bleek dinsdag tijdens een inleidende zitting in de rechtbank in Haarlem.

De 48-jarige S. wordt nog psychisch onderzocht. Daarom kunnen de rechters de zaak nog niet diepgaand onder de loep nemen. Ook moeten rechercheurs nog digitaal speurwerk verrichten, liet de officier van justitie weten.

Badkamer

Het openbaar ministerie beschuldigt de IJmuidenaar in de beklaagdenbank ook van het maken en bezitten van kinderporno. Hij zou een minderjarige in een badkamer hebben laten poseren. aldus de officier van justitie. De aanklacht tegen S. kan nog worden uitgebreid. Mogelijk wordt de voormalige zweminstructeur uiteindelijk vervolgd voor ontucht met meer kinderen.

De inleidende zitting werd bijgewoond door S. en ook door belangstellende politiemensen. Daarnaast zaten andere betrokkenen bij de zaak op de publieke tribune.

Walther S. is als zweminstructeur werkzaam geweest bij Watervrienden IJmuiden. Hij gaf daar onder meer les aan kinderen. Hij zou zijn lidmaatschap van de club enige tijd terug hebben opgezegd. Vooralsnog is er geen link tussen zijn instructeurswerk en de verdenkingen tegen hem, meldde de politie eerder.

De IJmuidenaar zit sinds 8 juli van dit jaar vast. Hij was bij Watervrienden IJmuiden ook actief als bestuurslid. Waarom hij bij de club zou zijn vertrokken, is nog niet duidelijk.

Zwembad

Watervrienden IJmuiden maakt voor lessen geregeld gebruik van het IJmuidense zwembad De Heerenduinen. Manager Minne Dolstra van De Heerenduinen stelde nadat de zaak naar buiten was gebracht - net als de politie - dat er geen verband is tussen de strafbare feiten die de opgepakte IJmuidenaar zou hebben gepleegd en zijn bezigheden in het zwembad aan de Heerenduinweg.

Dolstra wilde geen commentaar geven op een bericht op Facebook, waarin stond te lezen dat de moeder van een voormalige leerling van de verdachte al in 2018 bij diverse instanties - waaronder De Heerenduinen - klachten over de zweminstructeur indiende. De moeder van het jongetje zou zich onder andere ook hebben gemeld bij de gemeente Velsen en Nederlandse Culturele Sportbond (NCS), de koepelorganisatie waaronder Watervrienden IJmuiden valt. Zij wilden eveneens niet reageren.

De ontuchtzaak heeft in Velsen voor flink wat onrust gezorgd.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen