Vrijdagavond dansen op het Haarlemse ijs met dj FlexyFrank

Vrijdagavond dansen op het Haarlemse ijs met dj FlexyFrank
Schaatsers en schaatstertjes maken vrijdagavond plaats voor dansers.
© Archieffoto
Haarlem

De Haarlemse IJsbaan wordt vrijdagavond omgetoverd tot een disco. Bij de overdekte kleinere baan draait de Haarlemse dj FlexyFrank discomuziek en hits. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom om te dansen op het ijs.

Ook de 400 meterbaan is open tot 11 ’s uur avonds. Directeur Rob Kleefman (57) vertelt dat het grote licht op de middenterrein plaatsmaakt voor speciale lichteffecten voor het discogevoel. ,,Scholieren zijn deze week vrij vanwege de herfstvakantie. Wij merken dat het dan drukker is op de ijsbaan. Om het nog gezelliger te maken op de baan, ontstond het idee voor discoschaatsen.”

Muziek is volgens Kleefman de perfecte manier om mensen in beweging te krijgen, iets wat volgens hem belangrijk is. ,,Ik kom uit de tijd van discomuziek, je kunt er lekker op swingen. Met discoschaatsen hopen we nog meer mensen in contact te brengen met deze leuke sport."

Naast muziek en schaatsen is er uiteraard ruimte voor koek-en-zopie. Bezoekers zonder eigen schaatsen kunnen deze huren bij de schaatswinkel. ,,We hopen dat het evenement aanslaat, dan gaan we het namelijk vaker organiseren.”

Discoschaatsen IJsbaan Haarlem: 20.00 – 23.00 uur; € 4,50 jeugd t/m 15 jaar; € 7,00 volwassenen. Schaatsen kunnen worden gehuurd bij de schaatswinkel

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons