VV Bergen kan hoofdklasser Volendam goed partij bieden, maar is niet opgewassen tegen spits Niels Springer

Volendam-verdediger Stef Schokker schermt de bal voordat Noah Robles er namens Bergen aan kan komen.
© Foto Martin de Haan
Bergen

De kille cijfers vertelden dat VV Bergen binnen drie dagen voor de tweede keer vijf treffers had geïncasseerd. Maar het veldspel voor rust gaf de getrouwen van de fusieclub goede hoop dat het sterke competitiestart een goed vervolg kan geven. Het was Niels Springer, die het grote verschil maakte op De Kiefthoek. Hij scoorde na rust vier keer en schoot zo Volendam naar een 0-5 overwinning.

Volendam, middenmoter in de hoofdklasse zaterdag, was niet met zijn allersterkste team naar Bergen gekomen voor het bekertreffen. ,,Dit was een mooi duel om enkele spelers te laten rusten en wat andere jongens een kans te geven”, was de uitleg van Johan Tuyp, die de honneurs voor de zieke Sander Middelbeek waarnam. Zoals aan de andere kant de thuisploeg was klaargestoomd door Marc Castelijn en Han Visscher, als vervangers van de vakantie vierende Djordi Hopman.

De eerstgenoemde deed de coaching en zag zijn ploeg een prima eerste helft afleveren. ,,Die was echt erg goed. We waren eigenlijk de hele eerste helft gelijkwaardig aan Volendam en creëerden ook diverse kansen.”

Vooral op de counter was Bergen dreigend en kreeg het vlak voor rust de mooiste kans om te scoren. De inzet van Djara Grootenhuis belandde echter op de lat. De stand was op dat moment al 0-1. Volendam, dat doelman Nick Dekker ook niet ongemoeid had gelaten, kwam op voorsprong uit een corner, die door verdediger Erik Veerman werd binnen gekopt. Ook in de eerste minuten na rust nam Bergen zonder schroom het initiatief, maar daar ging het ook meteen mis, zag Castelijn. ,,We dachten: we zijn niks minder dan deze ploeg en daardoor stonden we te hoog. En dan komen zij er twee keer doorheen en is het gedaan. Dan gaan de koppies naar beneden en komen ook de pijntjes.”

Doorslaggevend was daarbij Niels Springer. De fysiek sterke spits maakte eerst op kracht de 0-2 en twee minuten later schoot hij -na een fraaie pass- van Joey Tol, snoeihard ook de derde langs Dekker.

Het pleitte voor Bergen dat het het daarna wel bleef proberen en zelfs ook nog kansen kreeg. Spannend werd het uiteraard niet meer. En Springer liet nog twee keer aan de thuisploeg zien hoe je effectief met kansen omspringt. Een kwartier voor tijd maakte hij zijn hattrick vol, om in de slotminuut de score op een geflatteerde 0-5 te brengen. ,,Maar al met al kunnen we toch tevreden zijn”, was Castelijn duidelijk. ,,Want qua kansenverhouding was het gelijkwaardig.”

Bergen: Dekker; Stroomer (56. Lageveen), Schouten, Kraakman, De Zwart, Wokke (54. Vlaanderen), Bloetjes, Visscher, Vrasdonk, Grootenhuis, Robles.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen