(Oud)leerlingen doen zich online voor als leraar in Schagen en vragen om naaktfoto’s [update]

Schagen

Drie (oud)leerlingen van een school in Schagen hebben zich op social media voorgedaan als een leraar. Onder zijn naam spoorden zij andere leerlingen aan om naaktfoto’s naar hen te sturen, dat meldt de politie Schagen.

„Het voorval vond vorig jaar plaats op een middelbare school in Schagen”, vertelt politiewoordvoerster Jamy-Lee Roy.

De politie heeft inmiddels kunnen herleiden wie er verantwoordelijk waren voor het nepaccount. „Door onderzoek kwamen we er achter dat het om deze drie personen ging.”

De leraar werd door andere leerlingen op de hoogte gesteld van het account en heeft daarna aangifte gedaan. Volgens de politiewoordvoerster zijn er geen naaktfoto’s naar het account gestuurd.

Twee van de verantwoordelijke leerlingen, 16 en 17 jaar, hebben een HALT-straf gekregen. De derde leerling, ook 17 jaar, heeft al eerder een HALT-straf gekregen en moet daarom binnenkort voor de rechter verschijnen.

De drie leerlingen ontkenden dat zij het zich hadden voorgedaan als de leraar, maar het bewijs tegen hen was overduidelijk volgens de politie.

Om welke school het precies gaat, kan de woordvoerster niet vertellen. De middelbare scholen in Schagen zijn niet bereikbaar voor inhoudelijk commentaar in verband met de herfstvakantie.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.