Premium

JVC en FC Den Helder, met prima bijdrage van B-junior Andy Muntenaar, rondje verder in districtsbeker

JVC en FC Den Helder, met prima bijdrage van B-junior Andy Muntenaar, rondje verder in districtsbeker
Patrick Beens, hier dwingend in de aanval, bleef nu tegen zijn gewoonte droog staan bij JVC.
© Foto george Stoekenbroek
Julianadorp

Zowel JVC als FC Den Helder heeft de volgende ronde van het districtsbekertoernooi bereikt en twee keer ging het ten koste van zaterdagse oppositie. Thuis in Julianadorp nam de derdeklasser met 2-0 bescheiden afstand van Opperdoes. De FC had in Alkmaar uiteindelijk strafschoppen nodig na de 4-4 bij Jong Holland.

En dat was niet de eerste doelpuntrijke bijdrage van Den Helder in de beker. Ook in de poule werden de treffers hier en daar wat al te makkelijk weggegeven. Nu kostte het de mannen van John Dobma tot drie keer toe een voorsprong. Met de gelijkmaker die de ploegen richting penaltystip stuurde, uiteindelijk twee minuten voor tijd. ,,Steeds waren het dode spelmomenten waarbij we niet goed stonden’’, zag de trainer. Bovendien mocht doelman Jelmer Philip zich betrokken voelen bij de terugkeer van Jong Holland. ,,Die ploeg had vierentwintig uur meer rust. En dat was hoe dan ook te merken’’, constateerde Dobma. ,,Donderdag toch maar iets rustiger trainen.’’ Aan de andere kant was er bij zijn ploeg ook sprake van groot voordeel. In de persoon van Andy Muntenaar van onder 19 maar op papier nog een B junior. Hij viel in toen Bo de Sadeleer met hamstringproblemen naar de kant moest nadat hij de bezoekers op 1-3 had gezet. Kenny Gerssen, al zeer vroeg in de wedstrijd, en Djezz Serpara waren hem als doelpuntenmakers voorgegaan. Maar de marge van twee gaf geen garantie. Bij 3-3 kon de tweedeklasser weer van vooraf aan beginnen. Hier meldde Muntenaar zich voor de eerste keer (3-4) zonder zich, tegen sluitingstijd, matchwinnaar te mogen noemen. Daarvoor moesten eerst nog strafschoppen worden genomen. De thuisclub begon met een misser. Den Helder bleef onberispelijk raak mikken. Ook Muntenaar die met lef naar de stip wandelde Waar Gerssen het uiteindelijk besliste. JVC had het zich op eigen terrein makkelijker kunnen maken dan nu gebeurde. Op een dindagavond dat traienr Ben de Visser doorgaans door studie en werk nogal wat personele problemen kent maar de absentielijst nu zag meevallen. Kenneth van Oossanen was geblesseerd en Max Snoek ontbrak wegens vakantie. Daar stond de terugkeer van Mees Clemens tegenover. Na een langdurige kruisbandblessure die zonder operatief ingrijpen herstelde. Er waren al wat mogelijkheden gepasseerd toen Tijm van Zanten de score diep in de eerste helft opende, 1-0. Ook daarna lieten de Julianadorpers kansrijke gelegenheden onbenut.

Patrick Beens was weliswaar van de partij maar dit keer bleef de spits als clubtopscorer droog staan. Dat gold niet voor Rik Schop die met nog tien minuten te gaan de eindstand bepaalde. De bezoekers namen soms de schijn van dreiging mee richting het andere strafschopgebied. Zonder doelman Colin Hondorp ook maar een moment in verwarring te brengen.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen