Premium

Jordi Hurkmans van VVH-Velserbroek gaat na dubbele hattrick voor dertig doelpunten

Jordi Hurkmans van VVH-Velserbroek gaat na dubbele hattrick voor dertig doelpunten
Jordi Hurkmans scoorde voor de tweede achtereenvolgende week driemaal voor VVH/Velserbroek.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Haarlem

Er zijn spitsen in het voetbal die een sportleven lang slechts kunnen dromen van het scoren van een hattrick. Jordi Hurkmans van de zondagse derdeklasser VVH/Velserbroek heeft dat probleem niet.

Na zijn drie goals op zondag 13 oktober uit tegen Spaarnwoude (3-4), leek het de aanvaller een goed idee om een week later thuis tegen Van Nispen (4-1) zijn kunststukje te herhalen.

De zes treffers in acht dagen, bracht zijn seizoenstotaal op negen. Het levert Hurkmans het ongekende gemiddelde op van 1.8 goals per wedstrijd. Een eenvoudige rekensom leert dat de spits in mei volgend jaar 47 keer raak heeft geschoten. Toch? „Ik hoop dat het eindtotaal ergens ligt tussen de twintig en de dertig”, zegt de aanvaller die afgelopen maandag 26 jaar oud werd.

Hurkmans is niet het type voetballer dat naast zijn schoenen gaat lopen. Ook niet na twee aansluitende hattricks. Want op de vraag of hij voortaan ook de strafschoppen bij VVH/Velserbroek voor zijn rekening zou willen nemen om zijn score nog wat op te voeren, antwoordt hij bijzonder nuchter. „Die neemt Donovan Mijnals bij ons. Omdat hij een betere voetballer is dan ik.”

Diezelfde Mijnals, de Amsterdammer is inmiddels 35 jaar oud, had Jordi in de uitwedstrijd tegen Spaarnwoude bijna de mantel uitgeveegd. Hurkmans gaf de bal niet af, maar haalde snoeihard uit. „Een ’weg-is-weg’ bal kwam zomaar bij mij terecht. Ik zag Donovan op links meekomen. Natuurlijk had ik hem moeten aanspelen. Maar ik ging voor eigen succes en schoot de bal met rechts kiezelhard in de linker kruising. Een wereldgoal”, herinnert Hurkmans zich zijn derde doelpunt in Spaarndam.

Zelfs de tegenstander was onder de indruk van de kwaliteit van de treffer. „Mooier heb ik ze nog niet gemaakt”, erkent Hurkmans. Tegen Van Nispen scoorde de spits voor de rust één keer met de voet en erna twee keer met het hoofd. Volgens de ongeschreven voetbalwetten was er opnieuw geen sprake van een échte hattrick. Die geldt pas als een voetballer in één helft een onafgebroken serie goals van minimaal drie produceert. Jordi Hurkmans: „Volgens mij moet je officieel ook nog met links, met rechts én met het hoofd scoren.”

Vanzelfsprekend is de aanvaller blij met zijn prachtige productie. Zeker omdat het vorig jaar nog maar de vraag was of hij op niveau kon blijven spelen. Een hattrick van een heel andere orde had voetballen onmogelijk gemaakt: in korte tijd raakte de schouder van Hurkmans drie keer uit de kom. In september van het vorig jaar werd hij aan het gewricht geopereerd. Dit voorjaar maakte hij zijn rentree. Hem de vraag stellen of hij sindsdien angstig de duels in gaat is met negen doelpunten uit vijf wedstrijden nogal overbodig.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen