Premium

Al Hannasi is het niet eens met beslissing Hilversumse burgemeester, eigenaar gaat in beroep tegen slot op koffiehuis

Al Hannasi is het niet eens met beslissing Hilversumse burgemeester, eigenaar gaat in beroep tegen slot op koffiehuis
© Caspar Huurdeman
Hilversum

Midi-eigenaar Majid al Hannasi gaat in beroep tegen de sluiting van zijn koffiehuis. Burgemeester Pieter Broertjes sloot zijn horecatent aan de Kleine Drift vorige week zaterdag. Al Hannasi is het hier niet mee eens.

De Hilversumse ondernemer heeft een advocaat in de arm genomen. Samen hebben ze besloten dat Al Hannasi het beste in beroep kan gaan tegen de beslissing van Broertjes. „We hebben al een brief naar de gemeente Hilversum gestuurd dat wij deze stap gaan nemen”, aldus de Hilversummer. Hij gaat niet alleen in beroep tegen de sluiting. „Ook dat ik niet naar binnen mag is vervelend. Er liggen allemaal spullen die ik nodig heb.”

Broertjes sloot zijn pand zaterdag 12 oktober na een politie-inval. Bij de inval werd volgens de gemeente een aanzienlijke hoeveelheid drugs gevonden. Al Hannasi houdt vol dat het om een paar rolletjes harddrugs ging, verstopt in een jaszak van een klant. Hij had niets te maken met de drugs en daarom vindt hij dat de sluiting onterecht is.

Al Hannasi krijgt naar eigen zeggen veel steun van familie, vrienden en klanten. Ook krijgt hij veel bijval op Facebook. Zijn pagina overstroomt van de berichten .„Dit alles heeft mij ook aan het denken gezet”, legt hij uit. „Want wat heeft het voor zin om een horecatent te starten, als een klant met drugs in zijn zak ervoor kan zorgen dat het op slot kan? Ik denk er wel twee keer over na als iemand mij vraagt om een kroeg te beginnen.” Het koffiehuis gaat sowieso op de schop wanneer Al Hannasi er weer in mag. „Ja, het wordt anders. Maar dat moet ook voor de wet. Per 1 april is een waterpijp verboden. Dus dat kan niet meer terugkeren”, vertelt de Hilversummer. Of hij zich dan alleen gaat bezighouden met het schenken van koffie en thee is een mogelijkheid. „Ik ben nog aan het nadenken wat ik dan ga doen, maar zeker is wel dat ik wat anders moet gaan beginnen.”

Inval

Behalve de inval in zijn koffiehuis, is de politie ook op zijn thuisadres binnengevallen. „Maar dat heeft niets te maken met de inval bij mijn zaak”, aldus Al Hannasi, die verder niet wil uitweiden over waar de inval dan mee te maken had.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen