Gemeenteraad Hoorn naar inwoners voor ideeën

Eric Molenaar
Hoorn

De gemeenteraad van Hoorn komt naar de bewoners toe om ideeën en initiatieven aan te horen. Na een Initiatievenmarkt, op 4 december in multifunctioneel centrum De Kreek, zal dan worden bekendgemaakt met welke ideeën de raad aan de slag gaat.

De raad realiseert zich dat het niet voor iedereen even makkelijk is om de weg naar de raad te vinden. Daarom is samen met de stadscommunity ’Voor een mooie stad’ het initiatief genomen voor de eerste Hoornse Initiatievenmarkt, waar iedereen eenvoudig een idee voor zijn buurt, wijk of de stad kan delen.

Welke uitdagingen zijn er? Wat mist Hoorn nog? Hoe kunnen problemen op het gebied van bijvoorbeeld leegstand, eenzaamheid en het klimaat opgelost worden? Welke kansen liggen er voor het oprapen? Klein of groot, alle ideeën en oplossingen zijn van harte welkom.

Tot en met 4 november kan iedereen zijn of haar idee op www.vooreenmooiestad.nl plaatsen. Daar kan ook op de verschillende ideeën worden gereageerd.

Een onafhankelijk team beoordeelt welke ideeën kansrijk zijn en gepresenteerd kunnen worden op de initiatievenmarkt. Iedereen is welkom op de Initiatievenmarkt op 4 december, die om 19 uur begint.

De initiatiefnemers presenteren eerst hun idee of oplossing voor de raad. Vervolgens lopen raadsleden langs de kramen om extra vragen te stellen. Aan het einde van de avond wordt dan duidelijk met welke ideeën de raad aan de slag gaat.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen