Premium

Zaandammer vrijgesproken van steken plaatsgenoot

Zaandam

Een 29-jarige Zaandammer is maandag in Alkmaar vrijgesproken van het steken van een plaatsgenoot op 14 april dit jaar in Zaandam. De politierechter oordeelde dat er onvoldoende bewijs is dat de man schuldig is.

De Zaandammer raakte betrokken bij een verkeersruzie met een vrouw, die haar middelvinger naar hem opstak en hem rechts zou hebben ingehaald. „Ik vind dat vrij asociaal”, zo reageerde de man maandag op de opgestoken middelvinger.

Volgens hem wilde hij dat ook tegen de automobiliste zeggen en reed hij daarom achter haar aan. In het centrum van Zaandam kreeg hij echter te maken met haar vriend die hem agressief zou hebben benaderd. Deze zou het portier van zijn auto hebben opengerukt en hem drie klappen hebben gegeven.

De vriend heeft echter een heel ander verhaal. Volgens de man is juist hij aangevallen. Hij zou hard op zijn borst zijn geslagen en in zijn arm en neus zijn gestoken met een scherp voorwerp. De man liep een bloedende neus op.

De Zaandammer zei maandag dat hij dat zeker niet gedaan heeft. Hij sloot niet uit dat het vermeende slachtoffer zichzelf heeft verwond.

Afgebroken

De officier van justitie ging ervan uit dat het slachtoffer is gestoken met een afgebroken richtingaanwijzer, die in de auto is gevonden. Zij meende dat de Zaandammer niettemin vrijuit moest gaan, omdat hij zichzelf heeft verdedigd.

De politierechter vond dat scenario niet zo geloofwaardig. Zij wees erop dat er op de kapotte richtingaanwijzer geen bloedspoor is aangetroffen. De rechter zei geen idee te hebben hoe het slachtoffer wel gewond is geraakt, maar volgens haar is niet bewezen dat de Zaandammer hieraan schuldig is.

De Zaandammer heeft op zijn beurt aangifte gedaan tegen zijn rivaal. Hij staat in november terecht.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen